Falumegújítási Díj

2019.07.23. 10:30

Rangos országos elismerést ítéltek oda Bátának

Mauthner Ilona

Fotó: Makovics Kornél

Június végén lezárult a Magyarországi Falumegújítási Díj bírálata a Belügyminisztériumban. A falumegújítás több területén elért kiemelkedő teljesítményért adományozott idei elismerést három településnek ítélték oda országos szinten, közöttük Bátának is. A kilenctagú, neves szakemberekből álló bizottság – a pályaművek áttanulmányozása mellett – helyszíni bejárások, konzultációk alkalmából is vizsgálta a pályázatokat benyújtó települések falumegújítási tevékenységét.

A jogosultsági kritériumokat a pályázók teljesítették és rendelkeztek megfelelő minőségű településfejlesztési koncepcióval, illetve jogszabályoknak megfelelően készült, hatályos településszerkezeti tervvel és helyi építési szabályzattal.

Huszárné Lukács Rozália, Báta polgármestere elmondta, hogy a díjat majd szeptemberben vehetik át egy kétnapos rendezvény keretében, amelyen a település jellegzetességeit bemutatják a látogatóknak.

Borítóképünkön a csapadékvíz-elvezető rendszer ünnepélyes átadása a közelmúltban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában