Virágos Óvoda

2019.07.02. 10:30

Szülők is segítettek az óvoda szépítésében

Tolnai Népújság

Fotó: Beküldött kép

A szekszárdi Gyermeklánc óvoda a környezeti nevelésre több éve már igen nagy hangsúlyt fektet.

– A hozzánk járó gyermekek szemléletformálásánál nemcsak a természet- és környezetvédelem kap fontos szerepet, hanem egy esztétikus, természetközeli, biztonságos környezet iránti igény kialakítása is, amelyben a saját és a közös munkatevékenység szintén felértékelődik, tájékoztatott Csirkéné Vass Szilvia környezeti nevelő. – Környezeti nevelésünk kiemelt helyszíne óvodánk udvara. Utoljára 2016-ban szerveztünk virágosító programot, ugyanis a következő években mindig munkálatok folytak ezen a területen. Az idén időszerűvé vált megújítani ezt a programot – teszi hozzá.

A Virágos Óvoda programba a szülőket is bevonta az intézmény. A városi támogatásból ágyásszegélyeket, vadászkerítést, a festéshez szükséges favédő anyagot és egy nagyobb méretű virágkaspót vásárolt az óvoda. Szülői felajánlásként nagy mennyiségű komposztot, virágföldet, balkonládákat, virágpalántákat, gyógynövényeket és veteménymagokat kapott.

Ezen túl két cég ajánlott az óvodaudvar szépítéséhez eszközöket: raklapokat, termésköveket és kavicsokat. Szülők, nagyszülők, óvodai dolgozók és a gyerekek szépítették az udvart és a bejáratot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában