évforduló

2019.08.04. 18:10

Elköszönt györei híveitől a leendő veszprémi érsek

Brunner Mónika

Fotó: Máté Réka

A Györei Római Katolikus Templom felszentelésének 175. évfordulóját ünnepelték ma délelőtt a Szászvári Római Katolikus Plébánia szervezésében. A jeles évforduló nagy jelentőségű a falu közösségének, katolikus lakosságának életében, amelyet méltó módon meg is ünnepelnek. A katolikus templom a számukra nem csak a hitük gyakorlásának színterét jelenti, hanem a hűségüket, és a kitartásukat is jelképezi.

A nagy napon sokan vettek részt az ünnepi szentmisén, tele volt a templom, többen állva hallgatták dr. Udvardy György megyéspüspök szavait, aki többek közt arról is beszélt, hogy nem szabad lehajtott fejjel járni, ehelyett emelt fővel, mindig reményteljesen a jövőbe kell tekinteni.

Dr. Udvardy György örömét fejezte ki amiatt, hogy még jelen tudott lenni ezen a bensőséges ünnepségen, hiszen augusztus végétől Veszprémbe helyezik. Mint arról hírt adtunk, a megyéspüspököt Ferenc pápa a veszprémi Főegyházmegye érsekévé nevezte ki. Elődje, a korábbi veszprémi érsek, Márfi Gyula a nyugdíjazását kérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában