Európai Mobilitási Hét

2019.09.25. 18:30

Autómentes Napot tartott Dombóvár is

Foray Nándor

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Idén is csatlakozott a város az országos Autómentes Nap rendezvénysorozathoz; az esemény szeptember 20-án (pénteken) zajlott le a településen. Akárcsak tavaly, ezúttal is részt vett Dombóvár valamennyi óvodája és iskolája, a legfittebbnek végül a Szent Orsolya Iskolaközpont bizonyult, ami azt jelenti, hogy hozzájuk tartozott a legtöbb gyalogos vagy emberi erővel hajtott járműves polgár. Nyereményük egy 50 ezer forinttal támogatott sulidiszkó lett.

De nem csak ők örülhettek: reggel ugyanis kakaós csigával, illetve gyümölcslével várták a gyerekeket, tombolán pedig értékes biciklis tárgyakhoz lehetett jutni, mint nyereg, táska, kulacs. A Dombóvári Művelődési Ház illetékese szerint egyre nagyobb helyi kultúrája van a kerékpáros közlekedésnek, melyet a Dombóvári Zöldküllő Egyesület is pártol, kerékpárutak vannak és épülnek is, a rendezvény megszervezése pedig jövőre is várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában