harmadik kor egyeteme

2019.09.14. 18:10

Előadásokat tartanak időseknek a szekszárdi egyetemi karon

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Újra elindítja Szekszárdon is a Baján és Pakson évek óta töretlen sikerrel zajló, Harmadik kor egyeteme elnevezésű programsorozatát a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara, a megyeszékellyel együttműködésben. A kezdeményezés 1968-ban indult útjára Franciaországban. Célja az időskorú emberek szellemi, testi, mentális frissességének megőrzése.

A kar az élethosszig tartó tanulás legjobb nemzetközi és hazai tradícióit követve és eredményeit hasznosítva alakította ki, majd szervezte meg a programot, mely most újra elindul Szekszárdon. Szeptember 16-ától 2020. január 13-áig körülbelül havi rendszerességgel hat előadáson vehetnek részt az érdeklődők. Az előadások ingyenesek, de regisztrációkötelesek, a rendszeres részvételért oklevelet állít ki az intézmény. Szeptember 16-án 15 órától Ács Rezső polgármester tart előadást Szekszárd fejlődéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában