elismerés

2019.09.21. 15:15

Három unoka büszke nagyapja vehette át a kitüntetést

Brunner Mónika

2019.08.30 Szekszárd, Megyei polgárőr találkozó. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Veres Józsefet, a Teveli Polgárőr Egyesület tagját Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatában részesítették, a kitüntetést dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke adta át a XIX. Tolna Megyei Polgárőr Találkozón. A kitüntetés pénzjutalommal is járt.

Veres József hatvanhét éves gazda saját földekkel, jószágokkal, traktorral, eredeti szakmáját tekintve karbantartó-kőműves. A kitüntetésre nem számított, de nagyon örült neki. Mint elmondta, Bonyhádon született, Tevelen él, két lány büszke édesapja, és két fiúunoka és egy lányunoka büszke nagyapja.

Gyermekei a családjukkal szintén Tolna megyében élnek. Veres József szereti a családjával tölteni az időt, az unokáival sokat járnak horgászni. Tizenhét éve, egy komoly baleset után vonult nyugdíjba. A baleset rányomta a bélyegét az egész életére, még ennyi idő eltelte után is nehezére esik a nehezebb fizikai munka, egész napos elfoglaltságokat nem is tud vállalni.

– Kilencedik éve vagyok polgárőr, mióta a barátaim szóltak, hogy csatlakozzam hozzájuk. Rendszeresen járőrözünk mind kül-, mind belterületen, temetések idején pedig a falut járjuk, ügyelve a porták biztonságára. Amióta megalakult az egyesület, hála istennek nem volt lopás, betörés és különösebb esemény sem, és nem is hiányzik – mondta a kitüntetett.

Veres József elmondta, minden hétfőn megbeszélést tartanak, szeretik, ha rend van a faluban. Általában idősebb emberek kérik a segítségüket, hogy mikor a családjuk nyaralni megy, figyeljenek a házaikra.

Sajnos, a családok sok esetben felteszik az internetre, hogy elutaztak, és ez hiba, hiszen felkelthetik a betörők, tolvajok figyelmét.

Veres József egyik legemlékezetesebb esete egy nagytormási csetepaté volt, amikor egy hölgy féltékenység miatt ütlegelni kezdte a párját.

A Teveli Polgárőr Egyesület tagjai hetente egy vagy két alkalommal a saját autójukkal járőröznek.

Borítókép: Veres Józsefnek dr. Túrós András adta át a kitüntetést

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában