első helyezés

2019.09.28. 07:00

Iregszemcse standja volt a legszebb

A Tolna megyei Gyulaj, Nagyszokoly és Udvari mellett idén először Iregszemcse is meghívást kapott az V. Országos Közfoglalkoztatási Kiállításra és Vásárra, amelyen végül a legeredményesebben szerepelt a csapat. A település képviselői a „Legszebb stand díj” első helyezettjeként tértek haza.

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

Tolna megyét négy település képviselhette a múlt pénteken és szombaton tartott eseményen Budapesten, a Vajdahunyad vára kertjében és környékén, tájékoztatott Dobos Andrea, a Bartók Béla Művelődési Ház vezetője.

Mint közleményükben szerepel, a rendezvényen Iregszemcsét Süvegjártó Csaba polgármester, Máté Ambrus, a mezőgazdasági csoport vezetője és Fazekas József, a műszaki csoport vezetője mellett nyolc közfoglalkoztatott és nyolc közalkalmazott képviselte, és a települési standok versenyében az első helyezést érték el.

Az elismerés egy oklevélből és egy, az esemény adataival gravírozott ajkai kristályvázából áll, amelyeket dr. Hoffman Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár adott át Iregszemcse képviselőinek.

– Ez egy nagyon nagy elismerés, a mai napig nem akarjuk elhinni, hogy elsők lettünk ezen a rangos eseményen – mondta Dobos Andrea.

A sikert annak is köszönhetik, hogy elhivatottan és odafigyeléssel készültek a kétnapos rendezvényre. A standjuknál frissen sütött szilvás lábatlant, az önkormányzat közétkeztetési konyhája dolgozóinak utánozhatatlan helyi specialitását kínálták. A gyümölcsös kelt tésztához citromfű, menta és kóla gyógynövényekből készített szörpöket kóstolhattak a látogatók.

A kézműves foglalkozások keretében a művelődési ház munkatársai a papírfonással és a korongozással ismertették meg az érdeklődőket.

A mezőgazdasági programjuk tevékenységéből, a standjuk faházának polcaira az iregi kertészet termékeit, lekvárokat, savanyúságokat és befőtteket tették, míg a kerti zöldségeiket egyedi teknőbe, kosarakba.

A standjuk belső falait a faluban élő Domokos Jánosné saját gyűjtésű és készítésű falvédőivel díszítették. A helyisajátosság-programban létrehozott asztalosműhely termékeként kiállított kerti bútoron az iregszemcsei fazekas, Révész Zsolt kerámia étkészletével terítettek.

Legfőbb látványosságnak egy fa képkeretben zöldségekből komponált szív és a zöldségemberek bizonyultak. Ahogy fogalmaztak, a szomszéd polgármester, Bors Bálint szavaival élve: az iregszemcsei szív mindent vitt az országos kiállításon.

Sok jó példa van a megyében

Korábban arról írtunk, hogy a Tolna megyei településeken kiemelten kezelik a közfoglalkoztatottak helyzetét. Laszk Gábor, Szakadát polgármestere arról beszélt, hogy a közterületek, parkok, árkok, vízelvezetők rendszeres karbantartása komoly nehézséget okoz a számukra.

Bors Bálint, Nagyszokoly polgármestere elmondta, hogy harminckét közfoglalkoztatottjuk van, és azokat veszik fel, akik hosszú távon szeretnének náluk dolgozni.

Lengyel rendben tartása kilenc közfoglalkoztatott keze munkáját dicséri: meglehetősen nagy területen kell rendszeresen füvet nyírni, emellett a járdákat, árkokat is kitisztítják, rendbe teszik az óvodát, tisztán tartják a hivatal épületét.

Jó programok

A Belügyminisztérium V. Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásárán százharminc kiállító mutatta be a közfoglalkoztatás eredményeit. Az ételkóstolók és a vásári forgatag mellett számos családi program és koncert is várta az érdeklődőket, amely egész napos kikapcsolódást jelentett a látogatók számára.

Borítókép: Dr. Hoffmann Imre államtitkár és Süvegjártó Csaba polgármester (jobbra) a kiállításon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában