találkozó

2019.09.20. 11:30

Minden változásban benne rejlik egy szebb jövő ígérete

Több mint hetven dombóvári vállalkozó fogadta el a Hungária Takarék „Vállalkozói Reggelijére” szóló meghívását tegnap délelőtt. A találkozó célja elsősorban a bank, a kormány és Dombóvár jó kapcsolatainak építése, valamint a jövőbeni tervek és lehetőségek megalapozása volt.

Varga Szilvia

A két házigazda, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, valamint a Hungária Takarék részéről Gáspár Csaba ügyvezető igazgató köszöntötte a jelenlévőket. Mindketten a változások jelentőségéről beszéltek. Potápi Árpád János kiemelte, az elmúlt időszakban a megye keleti részén egy igen erőteljes gazdasági növekedés indult meg, és reméli, hogy ez előbb-utóbb Dombóváron is tapasztalható lesz. Közös cél, hogy a várost újra be tudják kapcsolni a megye gazdasági, társadalmi és politikai vérkeringésébe. Elismerően szólt a pénzintézet növekedéséről és megerősödéséről is. A bank ugyanis Tevelről indult egykor, majd Bonyhád lett a központja, és ettől kezdve nőtte ki igazán magát. Ezt a folyamatot – bonyhádiként – húsz éven keresztül ő maga is nyomon követte.

Süli János miniszter arról beszélt, hogy a paksi atomerőmű bővítésének pozitív hatásait az egész megye érzékelheti. Példaként említette a beruházások kapcsán létrejövő szálláslehetőségek további, turisztikai célú felhasználási lehetőségeit, illetve a felkínálkozó új munkalehetőségeket. Majd kiemelte, a lehetőségek kiaknázásához elengedhetetlen a bank, a vállalkozók és a településvezetők előremutató párbeszéde.

Zárásként Pintér Szilárd, a Hungária Takarék hálózatigazgatója arról beszélt, Dombóvár kilenc év hátránnyal indul ugyan, de bízik abban, hogy a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjeként bizalmat kap a választópolgároktól, és csapatával közösen Tamásihoz és Bonyhádhoz hasonló fejlődési pályára tudja állítani a települést. Ebben a munkában a polgármesterként 21 és a pénzintézetnél pedig 30 eltöltött év alatt szerzett tapasztalatai is segíthetik.

Takarékszövetkezetből bank lesz

November 1-jétől a magyarországi takarékszövetkezeti szektor ebben a formában mint takarékszövetkezet befejezi a működését, és országos nagy bankként folytatja tovább – tájékoztatta a vendégeket Gáspár Csaba. A Takarékbank ma létező alapműködési struktúrájába a jelenleg működő tizenegy takarékszövetkezet beolvad, és az ország legnagyobb bankjához hasonló hitelintézetté válik. Gáspár Csaba biztos abban, hogy az alapok rendben vannak. Az elmúlt hatvan évre visszatekintve ugyanis a Hungária Takarék ehhez az átalakuláshoz, egyesüléshez egyértelműen értéket tud hozzátenni, hiszen nagyon komoly tőkével és szakembergárdával rendelkezünk. Bízik abban, hogy ez egy sikertörténet kezdete lesz. Negyven kirendeltséget üzemeltetnek jelenleg és a dombóvári fiók egyértelműen az egyik zászlóshajó. Reméli, hogy az átalakulás pozitív változást hoz mindenki számára, és több olyan új szolgáltatást tudnak a városba hozni, ami jelenleg még nem elérhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában