szüreti napok

2019.09.09. 20:00

Nagyobb odafigyelés, türelem kell a közlekedésben

Útlezárásokra, forgalmi korlátozásokra kell számítani Szekszárd több pontján a hétvégi Szüreti Napok miatt.

Hanol Erzsébet

Fotó: Mártonfai Dénes

Elkezdődtek a Szekszárdi Szüreti Napok építési munkálatai, ami lezárásokkal jár a város több pontján. Ezekről a Babits Mihály Kulturális Központ adott részletes tájékoztatást.

A Szent István teret a múzeumtól a gimnázium sarkáig mától lezárták, illetve a megyei önkormányzat előtti utat a Csokonai utca kereszteződésig, az „E” épület felőli út szabadon hagyásával. Ezen a területen lesz a nagyszínpad. A lezárást jövő héten kedden oldják fel. A zeneiskola és az OTP közötti úttesten lesz a kirakodóvásár, itt szintén mától van lezárás, ugyancsak jövő hét kedd 12 óráig.

A Béla király téren, a buszfordulóban és a bíróság előtti területen alakítják ki a Borudvart és az Ízek utcáját. A lezárás holnap 6 órától lép életbe és jövő hét hétfőig, nagyjából éjfélig marad a korlátozás. Ugyanebben az időpontban lesz lezárás a polgármesteri hivatal előtt és a Bezerédj utcában, valamint a Béla király tértől a Garay térig. Az Országzászló mögötti zöld terület is ebben az időszakban lesz lezárva, ahol a fröccsteraszt alakítják ki. A Prométheusz parknál ugyancsak ebben az időszakban lesz lezárás, ahol a légvárak lesznek, a Korzó mögötti parkolóban pedig a vidámpark, oda szerda 6 órától jövő hét hétfő éjfélig nem lehet behajtani. A Liszt Ferenc téren az étkesek kapnak helyet, ott szerda 17 órától ugyancsak hétfő éjfélig lesz lezárás.

Az Augusz Imre utca a 160 lakásos előtti parkolótól, az Arany János utca a gimnázium sarkáig csütörtök 5 órától jövő hét hétfőn 5 óráig lesz lezárva. A Széchenyi utca az ÁNTSZ székház és lottózó közötti szakaszon pénteken 18 órától vasárnap éjfélig lesz a forgalom elől elzárva, és csak a szombati piac idejére oldják fel az útzárat, illetve az autóbuszok, a megkülönböztető jelzést használó járművek és a taxik haladhatnak át.

Szombaton a szüreti felvonulás miatt a Bezerédj utca, Széchenyi utca, Szent László utca, Flórián utca, Béla király tér útvonal lesz lezárva 14 órától 18 óráig, valamint a Dr. Szentgáli Gyula utca a szülészettől az ÁNTSZ székházig 14-16 óráig.

Az autóbuszok útvonala is változik

Az útlezárások miatt az autóbuszok is más útvonalon közlekednek ezekben a napokban. A Dél-dunántúli Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a 6-os út irányából érkező helyközi járatok az Újvárosi templom, Rákóczi utca, Széchenyi utca, Wesselényi utca, Holub utca útvonalon érik el az autóbusz-állomást, és a posta, valamint a Wesselényi utcai megállóban állnak meg. A 6-os út irányába indulók az 56-os út, Mátyás király utca, Zrínyi utca, Damjanich utca, Újvárosi templom útvonalon hagyják el a várost. A Bátaszék irányából érkező járatok a kórház, a Wesselényi utca, a Holub utca, a Hunyadi utca útvonalon érkeznek az autóbusz-állomásra, és a gimnázium helyett a Holub utcai megállóban állnak meg. A buszok visszafelé ugyanezen az útvonalon haladnak. A forgalomkorlátozás jövő hét kedden éjfélig tart.

A helyi járatok útvonala szintén változik. Az 1-es vonalon: autóbusz-állomás, Hunyadi utca, Holub utca, Wesselényi utca, Széchenyi utca, Szent László utca, Béla király tér, majd a járat szokott útvonalán tovább. A 2-es és a 2Y vonalakon nem lesz változás. A 2A vonalon: Palánk, posta, nyomda, Wesselényi utca, Holub utca, autóbusz-állomás. A 4-es vonalon: Tesco, autóbusz-állomás, Hunyadi utca, Holub utca, Wesselényi utca, Széchenyi utca Szent László utca és a járati útvonalon tovább. A 4A vonalon: Tesco, Csengey Dénes utca, Wesselényi utca, Széchenyi utca, Szent László utca és a járati útvonalon tovább. A 44 vonalon: Tesco, kórház, nyomda, Szent László utca és a járati útvonalon tovább. Az 5-ös, az 5Y, a 6-os és a 6Y vonalon: autóbusz-állomás, Holub utca, Wesselényi utca, kórház és a járati útvonalon tovább. A 7-es, a 7A és a 7B vonalon: autóbusz-állomás, Holub utca, Wesselényi utca, kórház, Május 1. utca, fűtőmű, Alisca utca és a járati útvonalon tovább. A korlátozás jövő hét kedd 12 óráig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában