spájz

2019.09.08. 18:10

Pályázati díjakat is átadtak a paksi rendezvényen

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

A körte volt a Spájz főszereplője szombaton az Erzsébet Nagy Szálloda előtt. Matus Dóra szervező elmondta, hogy a termelők és kreatívok évente többször megrendezett vásárára mindig valamilyen szezonális termékkel készülnek, így esett a választás most a körtére

A visszatérőnek számító nagyszokolyi asszonyok segítségével lekvárt lehetett főzni, amelyhez az alapanyagot a dunaföldvári Rivnyák Sándor biztosította, aki a legnagyobb körte termő területtel rendelkezik a megyében. Az Ökocsiga jóvoltából játszóház várta a gyerekeket, Horváth János pedig ételszobrász workshopot tartott az érdeklődőknek.

Itt adták át a Legszebb konyhakertek pályázat díjait is. Mini-balkon kategóriában Szabó Jánosné nyert, normál kert kategóriában Nagy György, míg a legszebb közösségi kertnek a Hétszínvirág óvodáét választotta a zsűri. A zöldséges zártkertek kategóriájában Ulbert Sándorné kertje lett az első, a vegyes zártkertek között pedig Harmat Béláé. Ebben a kategóriában megosztva hárman lettek második helyezettek: Feil József, Zuschlag János és Steigervald Ignác. Mindemellett sok különdíj is gazdára talált.

Matus Dóra ezúton is köszöni a szponzorok segítségét, és érdekességként elárulta, hogy negyedik éve szervezik meg a programot, ez már a tizenötödik Spájz volt, viszont az első, amelyen esett. Az érdeklődőket viszont ez sem tartotta távol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában