kátyúzás

2019.10.09. 14:00

Áprilistól októberig kátyúztak a városban

Tolnai Népújság

Fotó: Shutterstock

A szekszárdi önkormányzat és a KÉSZ Kft. áprilistól szeptember végéig a megyeszékhelyen található 277 utca ütőkátyúit mérte fel, és helyreállításukat elvégezte. Schmidt Krisztián, a Városfejlesztési és Üzemeltetési Igazgatóság osztályvezetője a Szekszárd.hu-nak elmondta, nyolc ütemben javították ki az útburkolati hibákat. Először a fő- és buszútvonalakon kátyúztak, majd a kiszolgálóutak kerültek sorra, végül az egyéb utak burkolatjavítási munkáit végezte el a kivitelező. Összesen 1344 kátyút szüntettek meg. Több mint ezerhétszáz négyzetméteren nyolcvan köbméter aszfaltot bontottak fel és kétszáznegyven tonnát dolgoztak be a kátyúkba mintegy harmincötmillió forint értékben. Az útfelújítás néhány helyen torlódással járt, a türelemért köszönet illeti a lakosságot. Közben a buszútvonalak felmérését már újból elvégezték a szakemberek, és megkezdték a hibák javítását.

Az önkormányzat a kátyúk felkutatásában továbbra is számít a lakosság együttműködésére. Gödörnek számít a húszszor húsz centiméternél nagyobb és öt centiméternél mélyebb útburkolati hiba. Kérik, hogy a [email protected] e-mail-címre a hely megjelölésével (utca, házszám) küldjenek egy fényképet a hibáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában