közművelődési konferencia

2019.10.16. 09:30

Az egész országból érkeznek vendégek

Budavári Kata

20191015_Szekszárd_Művelődési házak Országos Konferenciája Szekszárdon. Zsikó Zoltán mh igazgató körbevezeti a konferencia résztvevőit az intézményben_Foto:Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

A Kulturális Központok Országos Szövetsége Szekszárdon tartja kedden és szerdán Őszi közművelődési konferenciáját és közgyűlését. Zsikó Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója elmondta, óriási megtiszteltetés, hogy házigazdái lehetnek, és lebonyolíthatják ezt a megbeszélést.

Az első nap előadásának témái az együttműködés és a partnerség fogalmai köré épültek. Zsikó Zoltán jó példaként a Babits innovatív működtetési formájáról beszélt a közművelődési szakembereknek. Fókuszba a kultúrabarát helyi társadalmi kapcsolatrendszert, valamint az egyedi szponzorációs modellt állította. Az előadások mellett a résztvevőknek lehetőségük adódott arra is, hogy betekintést nyerjenek a szekszárdi borkultúrába, gasztronómiába.

A szövetség minden évben máshol rendezi meg konferenciáját, tartottak már gyűlést Debrecenben és Gödöllőn is. A cél, hogy a szakma képviselői megismerjék egymást, és ötleteket merítsenek napi munkájukhoz. Szerdán a szövetség tisztújító közgyűlését tartja, amelyen beszámolókat hallhatnak a tagok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában