önkormányzati választások

2019.10.23. 13:32

Az újabb számlálás után sem változott az eredmény

Hanol Erzsébet

Fotó: Makovics Kornél

A területi választási bizottság helyt adott Horváth István, a Fidesz-KDNP választókerületi elnöke által benyújtott fellebbezésnek, és hétfőn újraszámolták a képviselő-jelöltekre leadott szavazatokat a kettes és a nyolcas egyéni választókerületekben.

Dr. Gábor Ferenc, a Tolna Megyei Területi Választási Iroda vezetője, megyei főjegyző elmondta, hogy a voksok újraszámolása során minimális eltérés mutatkozott, ami az eredményen nem változtatott. Horváth István a szavazatszámláló bizottságok tagjai által észlelt szabálytalanságokra hivatkozva kérte az újraszámolást a két választókerületben.

Bomba Gábor, az ÉSZ polgármesterjelöltjének fellebbezéseit is vizsgálták. A jelölt a polgármester-választás megismétlését és a szavazatok újraszámolását kérte, de a területi választási bizottság (TVB) elutasította a fellebbezést, helyben hagyta a helyi választási bizottság döntését. Az indoklásban többek között az szerepel, hogy Bomba a szavazatok újraszámolását arra hivatkozva kérte, mert szerinte a számláló bizottságok számára kedvező voksokat érvénytelennek minősítettek, de a jogorvoslati kérelme nem tartalmazott semmiféle konkrét bizonyítékot és jogi okfejtést. A választási iroda nem mellesleg azzal indokolta a választás megismétlésére vonatkozó kérelem elutasítását, hogy azt az október 16-i határidő után egy nappal nyújtották be.

Ezen határozatok még nem jogerősek, ellenük a Pécsi Ítélőtáblához bírósági felülvizsgálat iránti kérelmet nyújthat be mindkét fél.

A Horváth István által benyújtott további kérelmeket, amelyek a két választókerületben történő új szavazás megismétlésére vonatkoznak, a Tolna Megyei Területi Választási Iroda csütörtökön tárgyalja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában