Pszichológiai Kultúra Hete

2019.10.07. 09:30

Életünk ritmusairól szólnak az előadások, bemutatók

Budavári Kata

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Az, hogy a lelki egészség világnapjához kapcsolódó programokat szervezzenek, már az alapításkor az egyik legfontosabb feladata volt a szekszárdi Mentálhigiénés Műhelynek. Mint azt Pócs Margit vezető elmondta, lényegében ez az egyik zászlóshajója az egyesületnek az Őszinte Szó Lélekvédő Szolgálat mellett. Ez azért nagy dolog, mert a műhely tavaly ünnepelte harmincadik születésnapját, a Pszichológiai Kultúra Hete rendezvényei pedig sokakat vonzanak.

Pócs Margittól megtudtuk, mindig is az volt a céljuk, hogy támogassák az embereket az egészség és ezen belül a lelki egészség kialakításában, megtartásában és helyreállításában. Nemcsak elméleti tudást kínálnak a hozzájuk fordulóknak, hanem az egészségtudatos magatartás kialakításában is támogatást nyújtanak.

A hétfőn kezdődő ötnapos eseménysorozat társszervezője a megyei kórház pszichiátriai osztálya, az első program pedig annak a kiállításnak a megnyitója, amely az osztály betegeinek munkáit mutatja be. A hét témája pedig, hiszen az elmúlt években a szervezők egy-egy terület köré csoportosítják az előadásokat, bemutatókat, életünk ritmusai.

E ritmusok ismerete, például az alvásé és ébrenlété, fontos mércéje önismeretünknek. A Mentálhigiénés Műhely elnöke szerint pedig olyan kincsek állnak rendelkezésünkre, amelyekkel könnyen segíthetünk magunkon. Ilyen a helyes légzés, bizonyos hangok, a zene és a tánc. Mindezekről hallhatnak a Babits kulturális központba látogató érdeklődők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában