sajtótájékoztató

2019.10.08. 20:00

Indulhat az új ügyelet épületének átalakítása

A szekszárdi Ybl utcában létesülő új ügyeleti központban a jelenlegi tagoltságot megszüntetve egy helyre kerül a gyermek- és a felnőtt háziorvosi ügyelet. Az épület belső átalakítási munkái heteken belül kezdődnek.

Budavári Kata

20191008_Szekszárd_Ács Rezső Szekszárd polgármestere, Zsobrák Róbert, Horváth Kálmán főispán a lendő orvosi rendelő elött_Foto:Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

A jelenleginél sokkal jobb, valóban huszonegyedik századi körülmények közé kerül úgy egy év múlva a gyermek- és a háziorvosi ügyelet Szekszárdon. Az Ybl utca elején található egykori BM Klub épületének belső korszerűsítése, átalakítása heteken belül elkezdődhet.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere ma sajtótájékoztatón mondta el, köszönet illeti a kormányhivatalt, amiért az ingatlan korábbi vagyonkezelőjeként rugalmasan állt a város kéréséhez, és segítette az önkormányzatot, hogy elindulhasson ez a fejlesztés. Az épület első szintjére egy gyermek háziorvosi rendelő, továbbá a külön bejárattal rendelkező gyermek-, illetve a felnőtt ügyeleti rendelők és kiszolgáló helyiségek, a második szintre a védőnői szolgálat kerül majd. A volt BM Klubban gondoskodni kell elkülönítőről, orvosi és ápolói szobáról és pihenőről a sürgősségi kocsi vezetőjének.

A körülbelül 250 millió forintos beruházás költségeinek java részét TOP forrásból fedezi az önkormányzat, az önrész hatvanhétmillió forint. Ács Rezső elmondta, a kivitelezés indításához képest tizenkét hónapon belül kell végezni a korszerűsítéssel. Az épület külső felújítását a Tolna Megyei Kormányhivatal már korábban elvégezte.

Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott arról beszélt, szerepe most már jelképes, lényegében azért jött, hogy átadja a kulcsot. Az előkészítés két évig zajlott. A kormánymegbízott egyetértett a polgármesterrel abban, hogy a kórház közelsége miatt igen jó az ingatlan fekvése, és örömét fejezte ki, amiért a használaton kívüli ingatlant adhatnak át jó célra.

Szó esett arról is, hogy az egykori BM Klub után a volt gyermekek háza és a SZÜV még használaton kívüli részét szeretné a továbbiakban a város vérkeringésébe bekapcsolni az önkormányzat.

Helyi tervező és kivitelező

A tervezést a városi cég munkatársai végezték el, a közbeszerzést pedig a szintén helyi Ács- és Állványozó Kft. nyerte. A cégvezető Zsobrák Róbert elmondta, a legkomolyabb feladat a gépészet átalakítása lesz. Az épületre napelem kerül, új villamosrendszert építenek ki, gipszkartonoznak, megszüntetik a belső lépcsőt, és még a padlót is felszedik. A telken kilenc parkolóhelyet alakítanak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában