korszerűsítés

2019.10.11. 12:30

Korszerűbb lett a csapadékvíz-elvezetési rendszer Váralján

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

Korszerűbb lett a település csapadékvíz-elvezetési rendszere, a beruházás ünnepélyes átadása nemrégiben volt a Váraljai parkerdőben.

A Közbeszerzési Hatóság tájékoztatója szerint komoly problémákat okozott, hogy a meglévő záportározókon az 1978-as üzembe helyezés óta érdemben nem történt karbantartás. Emiatt a hirtelen jött esőzések során a csapadékvíz számos alkalommal megállíthatatlanul zúdult végig a tározókon és a kapcsolódó védműveken, jelentős pusztítást okozva a településen. A beruházás során a Váralja-patak belterületi partszakaszát rendezték, kiépítették a gabion támfalakat, felújítottak három hordalékfogó gátat és hét hidat.

Az átadón Sziebert Éva, Váralja polgármestere és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár mondott köszöntőt. A szalagavatáson velük közösen közreműködött Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Szűcs József, a kivitelező Geotechnika 84’ Kft. ügyvezetője és Macsek Zoltán műszaki ellenőr. Fellépett a Váraljai Hagyományőrző Egyesület dalosköre. A Zöld Társ Alapítvány szervezésében fát is ültettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában