szüreti

2019.10.10. 15:30

Nagy sikerű, vidám szüreti mulatságot tartottak Kakasdon

TN

Fotó: Beküldött fotó

Szüreti Ünnep volt Kakasdon. A nap vidáman telt, a falu több vendéget is fogadott, így az Izményi Népi együttes Kisbekecs tánc­csoportját, a Várdombi Glöcner János Emléktánccsoportot, a Cikói lovasokat, Szemző Angélát és zenekarát, de szerepelt a Kakasdi Német Nemzetiségi Kórus, a Sebestyén Ádám Székely Társulat Tánc­csoportja, Csillagösvény Népdalköre, helyi óvodások néptánccsoportja és a Bonyhádi Zeneiskola Kakasdi néptánctagozata is.

Nagyon sokan vettek részt a felvonuláson, óriási népünnepély zajlott a faluban és a kakasdi Faluházban is, ahol minden csoport legjobb tudása legjavát mutatta be. Jó volt látni a bíró Sebestyén Lajos és a bíróné Máté Lászlóné örömét, ahogyan felvezették ezt a hosszú vonuló sereget a falu utcáin. A kisbíró Jakab Levente rigmusaival hívta fel a nézők figyelmét a szüret fontosságára és az előadás kezdetére a Faluházban.

Az eseményért sokan fogtak össze, többen nyújtottak támogatást, így például a szülők finom borokat és még finomabb süteményeket kínáltak a felvonulás alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában