alakuló ülés

2019.10.24. 14:00

Széles András lesz az alpolgármester

Megalakult a képviselőtestület Tamásiban kedden délután, a Városháza dísztermében. A polgármester és a képviselők átvették a megbízóleveleiket, majd megválasztották a bizottsági tagokat.

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

Az alakuló ülésen Porga Ferenc polgármester megköszönte a választópolgárok szavazatait és bizalmát. Ódorné Eppel Bernadette, a Helyi Választási Bizottság elnöke átadta a megbízólevelet neki és a képviselőknek, majd következett az eskütételük. Alpolgármesterként esküt tett az ülésen megválasztott Széles András, aki az előző ciklusban is ezt a tisztséget töltötte be. Megállapították a polgármester és az alpolgármester illetményét, költségtérítését, majd megválasztották a bizottsági tagokat.

A Pénzügyi Városfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság elnöke dr. Szatmári László lett, tagnak választották Gasparics Lászlót, Balassa Zoltánt, Gulyás Tibort (ők valamennyien képviselők), valamint Lezsák Zsoltot és Sántha Lászlót külső tagként. Az Ügyrendi Bizottság elnöke dr. Molnár Éva képviselő, a tagjai: Cseresznyés Balázs és Gasparics László képviselők, dr. Bujtás István és dr. Gácsi Zoltán külsős. A Humánpolitikai Bizottság elnöke immáron Cseresznyés Balázs képviselő, a bizottság tagjai dr. Szatmári László, Fellinger Károlyné képviselők, valamint Czink Judit és Balassáné Herczeg Szilvia.

A három önkormányzati társulás tanácsaiba Porga Ferenc polgármestert delegálták. A DÁM Önkormányzati Társulásban a helyettesítésére Széles Andrást és Fellinger Károlyné képviselőt hatalmazták fel. A Dél-dunántúli Régió Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulásban és a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulásban a helyettesítője Széles András mellett Gasparics László képviselő.

Az alakuló ülés egy pályázat benyújtásával zárult a Tamási Koppány Sportegyesület javára.

A voksolásról számokban

Ódorné Eppel Bernadette, a Helyi Választási Bizottság elnöke az alakuló ülésen tájékoztatót adott az önkormányzati választásokról. Mint elmondta, a névjegyzékben szereplő 6640 választópolgárból 3199 jelent meg a szavazáson, ami a jogosultak 48,17 százaléka. A polgármester-választáson 3137 ember szavazott érvényesen. A képviselőtestületi tagok egyéni listás választása is eredményes volt. A testület tagjai tehát Porga Ferenc polgármester mellett Balassa Zoltán, Cseresznyés Balázs, Fellinger Károlyné, Gasparics László, Gulyás Tibor, dr. Molnár Éva, dr. Szatmári László és Széles András.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában