gázrobbanás

2019.10.10. 15:30

Több százmillió forintra becsülik a kárt

A biztosító és a gázszolgáltató is gyors segítséget nyújt a károsultaknak.

TEOL

20191009_Szekszárd_Gázrobbanás Szekszárdon a Hermann lakótelepen _Foto:Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Az Aegon Magyarország a mai napon 25 millió forint előleget utal át a szekszárdi gázrobbanásban érintett társasház számlájára annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb elkezdődhessen a romeltakarítás, az életveszély elhárítása és a helyreállítási munkák – derül ki a vállalat közleményéből.

A társaság a soron kívüli kárelőleget még a részletes és tételes kárszemle megkezdése előtt biztosítja a szerencsétlenül járt társasháznak. Szakembereik elsődleges becslései szerint a várható teljes kárérték több százmillió forintra rúg.

Bővített létszámú kárszakértői csoportot rendeltek a baleset helyszínére, a szakértők a hétvégén is dolgoznak annak érdekében, hogy a kifizetendő kárösszeg megállapítása minél gyorsabban megtörténjen, és a szükséges kártérítés minél hamarabb folyósítható legyen. A szemlék időpontjainak egyeztetése már folyamatban van, a kárkifizetés gyorsított eljárással, soron kívüli utalással történik meg.

A gázszolgáltatást az E.ON szakemberei állítják vissza a társasházban. A tegnapi gázrobbanás miatt jelenleg szünetel az ellátás. Közleményük szerint két lépcsőház jelenleg lakhatatlan, két lépcsőházban a fűtéshez szükséges gázvezetékek helyreállítása kell ahhoz, hogy visszatérhessenek otthonaikba a lakók. Az energiacég önkéntesen vállalta, hogy elvégzi a munkát, mivel a fűtési szezon kezdetén az ott élők nehezen találtak volna olyan kivitelezőt, amelyik rövid határidővel megjavítja a gázvezetéket.

A mai napon a ház közös képviselője megerősítette, hogy élnek a felajánlott segítséggel, így jelenleg is a helyszínen dolgoznak az E.ON gázszerelői. A cég várakozásai szerint holnap késő délutánra végeznek a munkákkal, így a szükséges ellenőrzések után várhatóan holnap este visszaállítható lesz a gázszolgáltatás a két kevésbé sérült lépcsőházban és a lakók visszatérhetnek otthonaikba – ahol az áram mellett a gázszolgáltatás, ezzel a fűtés is rendelkezésükre áll majd.

A kéményseprőipari közszolgáltató a Herman Ottó utcában az idei évben a sormunkaterv szerint elvégezte a kémények vizsgálatát, azonban a robbanással érintett lépcsőházakban soron kívüli felülvizsgálatot tart – tette közzé a szolgáltató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában