gólyabál

2019.11.14. 17:30

A családi fészekből kirepülve lettek gólyák

Letették különleges esküjüket a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar elsős hallgatói szerdán. A színes gólyabálon prof. dr. habil Szécsi Gábor dékán megosztotta alkalomhoz illő gondolatait, és Tóth Viktor, a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) elnöke is tette a dolgát. Élő zene szólt, enni-inni is volt mit.

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

Nagy női többséget mutatott fel a gólyatársaság, a mikrofonba szóló srácok közül az egyik ki is fejezte elégedettségét emiatt. Az este hét óra után gyülekező fiatalok eleinte nagy fényképezkedésekben voltak, ami jobbára úgy zajlott, hogy a kevés fiú fotózta a csinos és szívesen pózoló hölgyeket. Javított a nemi arányokon a korán érkezett Joker Zenekar, és a padlózatot ékesítő lufik között fél nyolc körül feltűnt a dékán is.

Köszöntőjében leszögezte, hogy retorikailag nehéz egy bált megnyitni, mivel vagy túlkomolykodjuk, vagy eljópofáskodjuk, és egyik sem célravezető. Próbálta megtalálni az arany középutat. Ennek jegyében először közölte a hivatalos eredményt: a PTE KPVK a legjobb magyar pedagógusképző intézmény. Majd ismertette, hogy egyedül hazánkban hívják gólyáknak az első évfolyamosokat, akik nyár végén kirepülnek családi fészkükből. (Azaz nem csak a vizsgán repülnek.)

Tóth Viktor HÖK-elnök azután nem akármilyen esküszöveg elmondására kérte fel a fél lábon álló gólyákat. „Én, X. Y. KPVK-s gólya, úton a bölcsőde és a nyugdíj között, abból az alkalomból, hogy (legalább) négy évre eme öreg fészek lesz az otthonom, ünnepélyesen fogadom: hogy elveimet feladom, hogy jelenlétemmel az előadásokat nem zavarom. Ígérem, hogy a „zsubialmát” soha nem iszom melegen, hogy a szerelemből soha nem lesz elegem.” És ez még csak a szöveg eleje volt!

Az esküt tett elsősök és a dékán pezsgővel koccintottak. Következett a bőséges állófogadás, ahol többféle menüből válogathattak a résztvevők. Ivás rovására nem eszek! – tiltakozott egy rutinos egyetemi hallgató. Szerencséjére minden órában ötezer forint értékű italkupont sorsoltak ki.

A pécsi Joker Zenekar koncertje régi hagyomány: tizennegyedik alkalommal lépett fel a szekszárdi karon. Legszívesebben arra az évre emlékeznek vissza, amikor a Back II Black együttessel adtak koncertet ugyanitt. Egy jó egyetemi buli a legjobb, vallják. Amikor felcsendültek a Csókkirály című klasszikus első ütemei, elkezdtek szállingózni a táncparkettra az egyetemisták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában