bűnmegelőzés

2019.11.10. 13:00

Bemutatót tartottak a diákoknak

Hanol Erzsébet

Fotó: Shutterstock

A Perczel Mór Szakképző Iskolában mutatkozott be a közelmúltban a Re-Akció Roadshow, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács élménypedagógiai elemekkel gazdagított prevenciós programsorozata, amelynek megvalósításában a bonyhádi önkéntes tűzoltók és a Bonyhádi Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos tűzoltói is részt vállaltak. Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a nap első felében a diákok különböző témákban hallhattak előadásokat. Szóba kerültek az internet veszélyei, az elsősegélynyújtás, a börtönvilág egy fiatalkorú számára, a biztonság-kockázat-döntés-következmény szabály, a hatékony konfliktuskezelés és az önvédelem.

Ezt szituációs gyakorlatok követték, így a résztvevők láthatták, milyen könnyen válhatnak balesetek vagy bűncselekmény áldozatává. A tűzoltók, a rendőrök, és a mentők egy baleseti szimuláció során az egyes szervezetek összehangolt munkáját mutatták be, amivel az alkoholos állapotban történő vezetés következményeire és arra is felhívták a figyelmet, hogy ez akár az életükbe is kerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában