találkozó

2019.11.12. 19:10

Palánkon érettségiztek, ennek már ötvenöt éve

Mauthner Ilona

Fotó: Beküldött fotó

Ötvenöt éves érettségi találkozóra gyűltek össze a múlt héten pénteken a Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakiskolában. Molnár Géza, a volt diákok egyike elmondta, amikor még ők jártak ide, mezőgazdasági technikumnak hívták az intézményt, 1964-ben 35-en végeztek, három lány és harminckét fiú járt az osztályba. Kezdetben valamennyien a mezőgazdaságban kezdtek el dolgozni, később különböző területeken helyezkedtek el. Volt aki az adóhivatalnál, volt aki a földhivatalnál ért el sikereket.

Pénteken tizenketten jöttek el a találkozóra, a szakiskolában egyébként a jelenlegi igazgató, Simonné Szerdahelyi Zsuzsanna is fogadta őket, megmutatta az intézményt, átadott egy-egy emléklapot és elbeszélgetett a régi diákokkal. A közösen elfogyasztott vacsorára az iskola konyhájához tartozó ebédlőben került sor. A nap folyamán a régi diákok megkoszorúzták volt osztályfőnökük sírját az újvárosi temetőben.

Molnár Géza elmondta, utoljára három éve találkoztak egymással, sajnos mindig kevesebben, most azt fogadták meg, hogy a találkozásokat gyakrabban, évente megismétlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában