Dajkákat is képeznek

2019.11.23. 18:10

Segítő munkatársak lesznek az itt tanulók

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Már javában zajlik a megyében a pedagógust, gyógypedagógust segítő munkatársak képzése. A megyeszékhelyen kilencen vesznek részt az óvodai dajka-képzéseken, a résztvevők szekszárdi, őcsényi, gerjeni, tolnai, paksi, sióagárdi illetőségűek.

– Badics Tibornéval és Radváné Jegyernik Zsuzsannával közel másfél évtizede oktatunk a felnőtt, OKJ-s, a budapesti Szókratész Külgazdasági Akadémia Kft. által szervezett képzéseken, amelyek a szombati napokon történnek – tájékoztatta lapunkat Botosné Theisz Aranka nyugdíjas óvoda-, nyelv- és beszédfejlesztő pedagógus.

Azon kívül a Tolna megyei Munkaügyi Hivatal szervezésében Pakson tizennyolc fős, Szekszárdon huszonnégy fős dajkacsoportot oktatnak, ott az oktatás hétfőtől péntekig történik, napi hat órában. A tanfolyam óvodai dajka képzettséget ad.

Ez a képzés nyolc általános után végezhető, de a tapasztalat az, hogy a jelentkezők nagyobb hányada érettségivel is rendelkezik.

A gyógypedagógiai segítő munkatárs, és a pedagógiai- és családsegítő munkatárs képzést a Szókratész Külgazdasági Akadémia Kft. által szervezett tanfolyamokon szintén hárman jegyzik, Badics Tiborné, Radváné Jegyernik Zsuzsanna és Botosné Theisz Aranka. A szombatonkénti képzések érettségihez kötöttek, Szekszárdon kilenc pedagógiai- és családsegítőt, Dunaújvárosban tizenhét gyógypedagógiai segítőt képeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában