látássérültek

2019.11.04. 15:15

Simonné Váradi Zsuzsannáé a dr. Thész László emlékérem

Tolnai Népújság

Fotó: Shutterstock illusztráció

A látássérültek megyei egyesülete az idén is átadta a dr. Thész László emlék­érmet a Fehér Bot Nemzetközi Napja alkalmából rendezett ünnepségen. Mint arról Kovács Lászlóné, az egyesület elnöke tájékoztatott, az emlékérmet idén Simonné Váradi Zsuzsanna jelnyelvi tolmács vehette át a fogyatékkal élő embereket és az őket képviselő közösségeket segítő több évtizedes munkája elismeréseként.

Október hónapban egy másik jelentős rendezvény is zajlott az egyesület szervezésében. A látássérült emberek jobb megismerése és elfogadása volt a célja a Láthatatlan Kiállításnak, amelynek a Babits kulturális központ adott otthont. A kiállításra látogatók látássérült kísérők irányításával egy interaktív utazáson vehettek részt a vak emberek világába, ahol a tapintás, hangok és illatok nyomán megtapasztalhatták, hogy a szem, mint érzékszerv kiiktatásával is lehet szép és teljes a világ. A látogatók között voltak diákok, civil szervezetek, baráti társaságok tagjai, hivatali dolgozók Szekszárdról, Faddról, Őcsényből, Bajáról. A legtávolabbi látogató Ausztráliából érkezett. A különleges tárlatot több mint nyolcszázan tekintették meg.

A látássérültek megyei egyesülete sikeresen pályázott a Magyar Élelmiszerbank Egyesület áruházi élelmiszermentés pályázatára. Októberben hivatalosan is megkezdték a közös munkát, A szekszárdi Tesco áruházból naponta mentik a hibás, vagy lejárati idejükhöz közeledő élelmiszereket, és átadják rászoruló tagtársaik és családtagjaik részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában