a szeretet szimbóluma

2019.12.19. 19:10

A betlehemi békeláng Kétyre ért

Wessely Gábor

Fotó: Makovics Kornél

A betlehemi békeláng Kétyre érkezett, s a templomból haza is vihetik a hívek, otthonaikba. A részletekről Gödrei Zoltán a falu polgármestere számolt be. Eszerint minden év decemberében cserkészek hozzák el Bécsbe a lángot Betlehemből, a Születés bazilikájában égő örökmécsesből. Bécsből viszik az európai országokba, Amerikába és Ausztráliába. Onnan kerül a Vatikánba és Magyarországra is.

Gödrei Zoltán és Sreban Valentin a békelánggal Fotó: Makovics Kornél

A magyar cserkészek az elmúlt vasárnap, Gödöllőn és Budapesten adták tovább a lángot. Az önkormányzati vezetőket körlevélben értesítették a lehetőségről, és a kétyi polgármester nem késlekedett. A békelángot elhozta Gödöllőről, és továbbadta Serban Valentin plébánosnak, aki először a helyi templomba juttatta el, aztán a további három miséző helyére: Felsőnánára, Harcra és Zombára.

A hívek vihetnek mécsest a szertartásokra, és hazatérhetnek a lánggal, mely Jézus születésének helyéről származik. Mindez azt szimbolizálja, hogy a számtalanszor szétosztott láng nem fogy el, nem lesz kevesebb, akárcsak a szeretet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában