Bursa Hungarica

2019.12.03. 12:30

Döntött a város az ösztöndíjakról

A szekszárdi közgyűlés csütörtökön döntött arról, hogy a jövő évi költségvetésében hatmillió forint önrészt különít el az ösztöndíjpályázatra, illetve elbírálta a beérkezett kérelmeket.

TN

Forrás: Shutterstock

Mint azt a Szekszárd.hu írja, a város 2000 decemberében csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez. A prog­ram célja az, hogy a hátrá­nyos szociális helyzetben lévő e­gye­temi és főiskolai hallgatóknak, illetve a felsőoktatási intéz­ménybe jelentkezni kívánó fiataloknak is elérhetővé tegye a részvételt a felsőoktatási képzésben.

A közgyűlés kötelezettséget vállalt arra, hogy a jövő évi költségvetésében hatmillió forint önkormányzati önrészt különít el az ösztöndíjpályázatra.

A pályázatok benyújtásának határideje november 5-e volt. Összesen nyolcvannyolc „A” típusú érvényes pályázat érkezett, a „B” típusra három, érettségi előtt álló középiskolás jelentkezett. A beérkezett pályázatok elbírálása, illetve a szociális rászorultság megállapítása a szociális körülmények és a pályázathoz csatolt jövedelem- és vagyonnyilatkozatok figyelembevételével történt. A közgyűlés a beérkezett nyolcvannyolc „A” típusú pályázatot – rászorultságtól függően – támogatta, havi hat-, hét- és nyolcezer forintos összegekkel. A „B” típusú pályázatokat nem támogatta, tekintettel a már felvételt nyert pályázók magas számára és azok szociális, anyagi körülményeire.

Az „A” típusú ösztöndíjat két szemeszteren át kapják a felsőoktatásban tanuló hallgatók. A 2019/2020-as tanév második, és a 2021/2021-es tanév első félévében jutnak a megítélt támogatáshoz, számol be a döntésről a városi honlap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában