fejlesztés

2019.12.12. 14:00

Egyre több helyen van ingyenes wifi

A megye számos településén igyekeznek minél több közterületen elérhetővé tenni a wifit. Bátaszéken például néhány napja már a játszótéren, buszmegállóban, orvosi rendelőben is díjmentesen lehet csatlakozni a világhálóhoz.

Munkatársainktól

Fotó: Mártonfai Dénes

A megyében elsőként Bátaszéken adták át azokat a wifipontokat, melyeket uniós támogatással építettek ki. Dr. Bozsolik Róbert polgármester elmondta, immár díjmentesen elérhető az internet a Bessigheim játszótéren, az Árpád utcai Iparos kávézóban, a centrumban lévő Turisztikai Információs Központban, a Piactéren, az autóbusz-váróteremben, az orvosi rendelőben, a művelődési- és a tájházban, valamint a sportcsarnokban.

Simontornyán egyelőre csak a könyvtárban van ingyenes wifi, de tervezik, hogy pályázati forrásból további tíz másik helyszínen is elérhetővé teszik, mondta el kérdésünkre Torma József polgármester. A tervezett helyszínek: a városközponti napközi konyhája és játszótere, az Őszikék Szociális Szolgáltató Központ, a Vár tér, a Kossuth tér, a sportpálya, a Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium, a központi autóbusz-pályaudvar, a Temi Fried Művelődési Ház, a vasút, valamint a kormányablak és orvosi ügyelet zónája.

– Nagy igény mutatkozik, ezért a paksi önkormányzat úgynevezett okospadok beszerzése mellett döntött. Ezeket a Protheus Holding Zrt. tervezi – tudtuk meg Kiss Pétertől, a cég vezérigazgatójától. Elmondta, hogy az eszközöket USB-csatlakozóval, vezeték nélküli töltési lehetőséggel és wifi-hozzáféréssel látják el. Összesen négy okospad köztéri kihelyezését tervezi az önkormányzat, az egyik a városházánál kap helyet, a többi helyéről pedig január végére születhet döntés. Addigra az első prototípus is elkészül. Kiss Péter hozzátette: azt szeretnék, ha az egyik pad elektromos autók töltésére is alkalmas lenne.

Tamásiban egyelőre csak a Túrmezei Erzsébet téren érhető el wifi-csatlakozás. Az önkormányzat tájékoztatása szerint azonban a következő hónapokban előreláthatólag tíz-tizenegy helyszínen – múzeumokban, parkokban, köztereken – alakítanak ki vezeték nélküli internetkapcsolatot uniós forrásból.

A szekszárdi önkormányzat tájékoztatása szerint a Garay téren biztosítanak a lakosságnak wifipontot. A szolgáltatás ezen felül elérhető a Béla király téren is, illetve a Babits Mihály Művelődési Központban. A helyszínek bővítése a megyeszékhelyen is tervben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában