rendkívüli közgyűlés

2019.12.13. 11:30

Fontos döntések maradtak el a rendkívüli közgyűlésen

Rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtökre Ács Rezső polgármester (Fidesz-KDNP), azonban a többségben levő, nyolc képviselőből álló Éljen Szekszárd frakció távolmaradása miatt az önkormányzati testület határozatképtelen volt.

TN

Fotó: Mártonfai Dénes

A városvezető az ülés elején hangot adott nemtetszésének. Kifogásolta, hogy az ÉSZ többségben lévő képviselői nincsenek jelen, az eddigi közgyűléseken pedig nem szóltak hozzá az elhangzottakhoz, utána viszont a közösségi médiában megnyilvánultak – ahogy a polgármester fogalmazott – minősíthetetlen módon. Ács Rezső szerint a politikai vitákat elsősorban a városházán kell lefolytatni, nem az interneten.

A csütörtöki ülés egyik tervezett napirendi pontja a szociális tűzifa beszerzése volt. Ács Rezső elmondta, mivel a korábban megjelölt határ­időig nem érkezett érvényes ajánlat, módosítottak a feltételeken, végül három cég jelentkezett.

A határozatképtelenség miatt viszont nem született döntés, így egyelőre nem lesz fa. Ha az ÉSZ frakciójából legalább egy képviselő jelen lett volna, dönteni tudtak volna a több mint százhetven szekszárdi rászoruló családot érintő kérdésben. A polgármester arról is beszélt, hogy az ellenzéki képviselők részéről érkezett ugyan javaslat egy hétfői rendkívüli ülésre, amiről pedig már döntöttek, az egy december 23-i időpont, amikor a közmeghallgatást is tartják. Ács Rezső szerint aggasztó az is, hogy addigra több mint hetven előterjesztés sorakozik majd a napirenden, köztük nagy fajsúlyúak, mint az uszoda, az adók vagy a 2020. január elsejétől érvényes díjak. A polgármester szerint ennyi napirendi pontról egyetlen ülésen nem lehet felelősséggel dönteni.

Bomba Gábor, az ÉSZ frakcióvezetője kérdésünkre távolmaradásuk indokaként azt mondta, hogy az időpontról csak kedden értesültek, a csütörtök nekik nem volt jó, így jövő hét hétfői közgyűlést javasoltak. A szociális tűzifa kapcsán pedig úgy véli, a polgármester nem gondoskodott időben a beszerzésről.

Ács Rezső elmondta, a rendkívüli közgyűlést a hatályos SZMSZ előírása alapján, szabályosan hívták össze. A november 29-i ülésen ugyanis a polgármester felfüggesztette egy határozat végrehajtását, és ez esetben 15 napon belül megint össze kell hívni a testületet, ezzel az ÉSZ frakciójának is tisztában kellett volna lennie.

Végezetül hozzátette, nem egyedül a város vezetőjének a feladata a szociális tűzifa beszerzése, Bomba Gábornak és társainak is tudnia kellene, hogy ahhoz sürgős közgyűlési döntés szükséges, és erre eddig nem volt lehetőség, mivel nem érkezett rá ajánlat. Most azonban már van, ám amíg az Éljen Szekszárd frakciója nem hajlandó részt venni a döntésben, addig a százhetven rászoruló családnak nem lesz tüzelője.

Fotó: Mártonfai Dénes

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában