kormányhivatal

2019.12.10. 17:30

Idén is adományoztak a hivatali dolgozók

Átadták kedden délelőtt azt a nem csekély mennyiségű adományt, amelyet a megyei kormányhivatal szekszárdi szervezeti egységeinél dolgozók ajánlottak fel. A sok-sok játék, könyv, édesség a Szent Erzsébet Caritason keresztül jut el a rászorulókhoz.

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Évek óta hagyomány, hogy a kollégák körében decemberben gyűjtést szervezünk – mondta el dr. Lehőcz Regina, a Tolna Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Hozzátette: a céljuk az, hogy mindenki méltóképpen ünnepelhesse a karácsonyt, azok is, akik nehéz anyagi körülmények között élnek. – Kiemelt figyelmet fordítunk a gyerekekre, a legtöbb holmit nekik hozták a munkatársak – derült ki a főigazgató beszámolójából. És valóban, rengeteg játékot, plüssöket, társasokat, valamint könyveket, írószereket, édességet, de még gyermek autós ülést is felajánlottak a kormányhivatalnál dolgozók.

Dr. Lehőcz Regina arról is tájékoztatott, hogy öt éve a Szent Erzsébet Caritason keresztül juttatják el az adományt a legrászorultabbaknak, hiszen így nagyon széles kört érnek el. A kedden délelőtt megtartott átadón a hivatal szekszárdi szervezeti egységeinek gyűjtését Kovács Jánosné, a szekszárdi Caritas kuratóriumi elnöke vette át. A járási hivatalok helyben szintén megszervezik az adományozást.

Kovács Jánosné elmondta, bármit is kapnak, bárkitől érkezik a segítség, nagyon örülnek neki. Terveik szerint háromszázötven és háromszázhetven között van azoknak a száma, akiket szeretnének megajándékozni. A szekszárdi Caritas rendszeresen juttat ügyfeleinek élelmiszer adományt. Ilyenkor az ünnepek előtt kicsit gazdagabb a csomag, és mellé teszik még a most kapott holmikat. A hivatali dolgozók felajánlásai, a játékok, könyvek a jövő héten kerülnek új gazdáikhoz, az adományosztást hétfőn kezdik.

Szeretetvendégség

A szekszárdi Szent Erzsébet Caritas hétfőre tervezi hagyományos adventi ünnepségét, amelyen a szervezet a szokásoknak megfelelően ügyfeleit vendégeli meg. Várhatóan ismét úgy nyolcvan ember ül terített asztalhoz a belvárosi plébánia közösségi házában. A szeretetvendégségre rászorulókat, időseket hívnak meg. A vendégek ekkor kapják meg azt a csomagot, amely tartós élelmiszert és édességet tartalmaz. Az eseményen a szokásoknak megfelelően a meghívottak kis műsort is kapnak, és a megjelentek együtt imádkoznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában