véradás

2019.12.11. 10:30

Önkéntes véradókat köszöntöttek

Steinbach Zsolt

Fotó: Shutterstock

A véradóknak és a vér­adást szervezőknek is köszönetet mondott dr. Erdősi József, a tolnai Vöröskereszt alapszervezet elnöke a véradók napja alkalmából rendezett tolnai ünnepségen.

Az elnök méltatta a donorokat, akik önként, térítés nélkül, ismeretlen emberek számára is hajlandóak úgymond a vérüket áldozni. A véradók napját a szolidaritás, a felebaráti szeretet ünnepének nevezte, a donorokat erkölcsi győzteseknek, az összetartozás, a segítőkészség példaképeinek. A tolnai civil házban rendezett ünnepségen a tolnai zeneiskola két fúvós növendéke, Sterelenczky Eszter és Nyúl Brigitta Anna – Maul Péter tanítványai – működtek közre furulyán. Az eseményen a jubiláló tolnai véradókat is jutalmazták. Huszonötszörös véradásért Fóris Ildikó, Hochrein Tamás, Horváth György, Horváth István, Kardos Ferenc, Parrag István, Plesz Ferenc kapott emléklapot.

Harmincszoros véradóként Borsné Molnár Brigittát, Fodor Zoltánt, Pécsi Zsolt Lászlót, Tunczinger Rudolfot, dr. Vereckei Dénest köszöntötték. Negyvenszeres véradó volt Baksai Károly, Kelemen József Gábor, Novák Józsefné, Sebestyén Norbert. Ötvenszeres donor Csáti Miklós, Ezer János, Pintér Csaba, Herczig Tamás. Hatvanszoros Szikszai László, Ódor János Gábor, Barna Ferenc.

Hetvenszer adott már vért Bildhéber Attila és Herczig Zoltán József. Százszoros véradó Straubinger Tibor. Az ünnepelteket végezetül ebédre látta vendégül a Vöröskereszt alapszervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában