környezetgazdagítás

2019.12.13. 12:30

Öregdiákok és önkéntesek szépítettek

Hanol Erzsébet

Fotó: Beküldött fotó

Gyermekkoruk egykori helyszínén végeztek környezetgazdagító, értékteremtő munkát a Sárszentlőrinc-Uzdért Egyesület és az Uzdi Diákok Baráti Társaság tagjai. Bábelné Varjas Márta főszervező, utóbbi szervezet alelnöke elmondta, hogy iskolájuk és óvodájuk területén három évvel ezelőtt kezdték gyarapítani a fák és az évelő növények számát, ezt folytatták most. Nemcsak az egykori diáktársak, hanem több más önkéntes is csatlakozott hozzájuk Sárszentlőrincről, köztük Sátor Géza polgármester, a Sárszentlőrinc-Uzdért Egyesület elnöke. Negyven fát és cserjét, valamint nyolcvan tő fagyalt és több mint hetven különböző évelő növényt ültettek el.

A nagyszámú résztvevőnek köszönhetően nemcsak zöldíteni tudták a környezetet, hanem más feladatokra is futotta. Elvégezték az épület esővízcsatornáinak meghosszabbítását és földbe vezetését, mások az udvaron lévő, évek óta szivárgó vízvezetéket cserélték ki. Többen az egykori igazgató, Renkecz József helytörténeti gyűjteményének állagmegőrzését folytatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában