ki mit tud?

2019.12.02. 18:10

Több mint száz tehetséges diák mutatkozott be

Hanol Erzsébet

20191123 Diákok számára rendeztek Ki mit tud?-ot a hétvégén Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központban. A felhívásra 113 nevezés érkezett. A nagyklubban és a kisklubban a vers-és prózamondók álltak a zsűri elé két korcsoportban, a színházteremben délelőtt a táncprodukcióké volt a színpad, délután pedig előbb az ének-népdal, majd az ének-könnyűzene kategóriák indulói vették birtokukba. Molnár Gyula fotója Tolnai Népújság

Fotó: Molnár Gyula

Diákok számára rendeztek Ki mit tud?-ot a hétvégén Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központban. A felhívásra 113 nevezés érkezett. A Paksihirnok.hu tudósításából kiderül, hogy a nagyklubban és a kisklubban a vers-és prózamondók álltak a zsűri elé két korcsoportban, a színházteremben délelőtt a táncprodukcióké volt a színpad, délután pedig előbb az ének-népdal, majd az ének-könnyűzene kategóriák indulói vették birtokukba. A megmérettetésre nemcsak Paksról és a környékbeli településekről neveztek, hanem többek között Szekszárdról, Viskről és Dunaújvárosból is érkeztek tehetségek.

Az 1-6. osztályos korosztályban Tell Edit, Király Erika és Borbély Sándor értékelte a vers- és prózamondó gyerekeket, a 7-13. osztályosoknál pedig Hefner Erika, Wiegmann Alfréd és Turi Bálint. A tánc kategóriában Bozár László, Spala Korinna és Szarvas Szilvia alkotta a zsűrit, az énekeset pedig Ujházy Krisztina, Kozma Orsi, Zsikó Zoltán és Zsikó Zsuzsanna hallgatta meg.

A vers- és prózamondók között a fiatalabbak korcsoportjában Halasi Lőrinc, Zsiga Bence és Radó Bertalan előadását arany minősítéssel ismerték el, míg a magasabb korcsoportban Csizmazia Dóra gyémánt minősítést érdemelt. Ének népdal kategóriában Szucsán Etelka Sára kapott gyémánt minősítést, ének-könnyűzenei kategóriában pedig Büttl Márton és Kiss Virág Gabriella. Tánc kategóriában Weisz Kittinek kiemelt arany minősítést ítéltek. A teljes eredménylistát ITT találja.

Ez volt a tizenötödik Ki mit tud? Pakson, és most először elismerő oklevéllel és ajándékkal köszönték meg azon felkészítők munkáját, akik évek óta visszajárnak a versenyre tanítványaikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában