vannak még kérdőjelek

2020.01.09. 09:30

Először tanácskozott az uszoda bizottsága

Tolnai Népújság

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Először ülésezett az épülő új városi uszoda műszaki kivitelezési folyamatainak ellenőrzésére létrehozott eseti bizottság Szekszárdon. Mint arról a Szekszárd.hu beszámol, az épület jelenleg negyven százalékos készültségi állapotban van, így kérdés, hogy a módosított átadási határidőre a közpénzből finanszírozott beruházás megfelelő minőségű kivitelezéssel megvalósul-e. A tanácskozáson elhangzott, a helyszíni bejáráson látottak alapján az épület szerkezetileg ugyan elkészült, de a kivitelező Aquaplus Kft. által elvégzett munka nem minden esetben megfelelő színvonalú. A statikus véleménye szerint hosszú távon nem lesz gond a létesítménnyel.

Az alépítmény szigetelése kulcsfontosságú lesz a használhatóság szempontjából, mert a vízszint alatti épületrészekben a vízszivárgások okát a födém és az oldalsó burkolatok elkészülte után lehet megállapítani. A kivitelezői kapacitáshiány ellenére ezt követően elkezdődhetnek a gépészeti szerelések.

Mindkét vízjogi létesítési engedély – külön az uszodatechnológiára és az energiaellátásra – be van adva, így ez nem lehet akadálya a projekt befejezésének.

Ugyanakkor a Bomba Gábor (ÉSZ) elnök vezette bizottság a lebonyolító szervezet BMSK Zrt. véleményét, állásfoglalását várja több kérdésben. Többek között arra várnak választ, hogy a határidőcsúszás milyen következményekkel jár a város számára, hiszen a nagyságrendileg 600 millió forintos tao-keretet június 30-ig lehet felhasználni.

Fotónk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában