bizottsági ülés

2020.01.14. 19:10

Felújíttatnák a bezárt uszodát

TN

Forrás: Shutterstock

A bezárt uszoda is napirendre került a szekszárdi közgyűlés Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságának ülésén, írja a Szekszárd.hu. A Bomba Gábor (ÉSZ) vezette grémium határozati javaslata alapján a GVB javasolja a közgyűlésnek, hogy bízza meg a Mérnöki Szolgáltató Kft.-t, vizsgálja meg, a legrövidebb időn belül milyen műszaki feltételekkel lehet megnyitni a régi uszodát. A Kft-nek megvalósíthatósági tanulmányt kell készítenie. Az új rekreációs központ úszómedencékkel, élménymedencékkel, szaunaközponttal, török fürdővel, bérbeadható üzletekkel épülhetne meg az elképzelések szerint.

Az önkormányzati ingatlanok telekhatár rendezése kapcsán született döntés, hogy háromezer forint/négyzetméter helyett minimum ötezer forint/négyzetméter áron kerülnek értékesítésre az önkormányzati tulajdonú belterületi ingatlanrészek.

Ugyanennél a napirendi pontnál született határozati javaslat, hogy a polgármesteri hivatal a Szekszárdi Diákétkeztetési Kft.-t is bevonva vizsgálja meg, hogy a bel- és külterületi önkormányzati tulajdonban lévő területek közül melyik alkalmas arra, hogy azon a kft. zöldség- és gyümölcsigényét biztosító gazdálkodás jöjjön létre, biztosítva a közétkeztetés alapanyag-ellátását. Emellett a polgármesteri hivatal az önkormányzati erdők tekintetében tegyen javaslatot szociális tűzifa, brikett alapanyag megtermelésére, illetve ennek hosszú távon fenntartható működtetésére.

A 2019. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet módosítása a GVB kiegészítő véleményével kerül majd a közgyűlés elé. A nagy összegű kintlévőség-állománnyal kapcsolatban azt a határozati javaslatot szavazták meg a bizottság tagjai, hogy tíz legnagyobb adóssal szemben az önkormányzat kezdje meg a behajtási eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában