elismerés

2020.01.23. 20:00

Újabb ösztönzést ad az egyedülálló díj, amelyet kaptak

Közművelődési Minőség Díj elismerésben részesült szerdán Budapesten a Szekszárdi Közművelődési Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Babits Mihály Kulturális Központ. A kiemelkedő elismerésre tekintettel csütörtökön Ács Rezső polgármester és Zsikó Zoltán igazgató tartott sajtótájékoztatót az intézményben.

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

– A díj, melyet ez évben az országban egyetlenként kapott meg a központ, elismerése annak a munkának, mely nemcsak a rendezvényekben nyilvánul meg, hanem a kulturális élet szervezésében is – kezdte méltató beszédét Ács Rezső. – A díjat a Magyar Kultúra Napja alkalmából vehettük át, megjegyezve, hogy az Illyés Gyula Megyei Könyvtár ugyanekkor Minősített Könyvtár címet kapott.

A polgármester mindkét városi fenntartású intézménynek gratulált. Külön is kifejezte elismerését a munkatársaknak és a vezetőknek, akik példaértékű tevékenységet tanúsítottak. Aki belülről tekint erre a kiváló munkára, érthető módon lehet elfogult. Ám miután a díj kívülről, azaz független testülettől érkezett, a visszaigazolás értékéhez nem férhet kétség. Egyúttal további ösztönzést ad a jövőre nézve.

Zsikó Zoltán örömmel nyugtázta, hogy a díj által úgy a Babits Mihály Kulturális Központ, mint maga Szekszárd városa is részese a megtiszteltetésnek.

– Miután tavaly sikerült megújítanunk a Minősített Közművelődési Intézmény címet, ezek után pályázhattunk a Közművelődési Minőség Díjra – mondta az igazgató. – Ez örök érvényű elismerésnek számít, senki nem veheti el a központtól.

Zsikó Zoltán végezetül arra hívta fel a figyelmet, hogy a díj közös erőfeszítés, tevékenység eredménye, az intézmény valamennyi munkatársa – külső átvilágítók által is igazoltan – szakszerűen és maradéktanul ellátta feladatát. Az igazgató ezt külön is megköszönte a jelenlévő kollégáknak.

Megőrzés, teremtés, továbbadás

– A nemzeti összetartozás azt jelenti, hogy a magyar kultúra köti össze a különböző gondolkodású, de egy szellemi bázisról induló embereket – fogalmazott a kultúráért felelős államtitkár a fővárosban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Magyar Kultúra Napján. – A kultúra lényegét az értékmegőrzés, az értékteremtés és az értéktovábbadás hármasságában lehet megragadni és értelmezni. Méltán lehetünk büszkék az életünk minden mozgásterét befedő és meghatározó magyar kultúrára – mondta köszöntőjében Fekete Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában