szekszárdi közgyűlés

2020.01.30. 20:00

Vezetőkről döntöttek

Ülésezett csütörtökön délutántól a szekszárdi közgyűlés. Személyi kérdések is napirenden voltak, így a Sportközpont Kft. ügyvezetőjének menesztése is.

Budavári Kata

Forrás: archív

Fotó: Mártonfai Dénes

Közös megegyezéssel, 2020. február 29-i dátummal távozik a sportközpont éléről Csillag Balázs. Mint azt Ács Rezső polgármester elmondta, maga az eljárási mód nem elfogadható. Ezzel arra utalt, hogy a döntés lényegében az ÉSZ-tagokból álló gazdasági bizottság ülésén megszületett úgy, hogy azt előre nem bejelentett napirendi pontként, zárt ülésen tárgyalták. Azt is elmondta, hogy a Vagyonkezelő Kft. ügyvezetői posztjáról a közgyűlés – cikkünk elkészülte után – tárgyal úgy, hogy az ÉSZ frakció elképzelésének megfelelően, lényegében Bálint Zoltán menesztésével egyidőben, zárt ülésen új vezetőt is kijelölnek. Hozzátette, Bálint Zoltánt annak idején 2006-ban három pályázó közül választották ki, 2016-ban pedig az ellenzék is megszavazta szerződésének meghosszabbítását.

Kissé faramuci helyzet volt a megbeszélésen, amikor Csillag Balázsnak közvetlenül menesztése után még a vendégeknek kijelölt helyen kellett maradnia a polgármester mellett, ugyanis a testület a sportközpont 2020. évi feladatainak ellátásához szükséges összegről tárgyalt. Ezzel kapcsolatban az a döntés született, hogy a sportkoncepció és az idei költségvetés elkészültéig havonta a tavalyi összegnek megfelelő hozzájárulást adja az önkormányzat.

Nemzetiségi önkormányzati ülés is volt

A Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testülete is ülésezett csütörtökön délután. A tagok tudomásul vették Babina Attila FIROSZ-os képviselő lemondását, az erről szóló határozatot elküldik a helyi választási bizottság elnökének. Ezen túl eleget tettek annak a kötelezettségüknek, amely szerint minden év első hónapjában felül kell vizsgálniuk együttműködési megállapodásukat a szekszárdi önkormányzattal. Kiderült, kilátás van egy önálló irodahelyiségre, amelyet a nemzetiségi önkormányzat használhatna. A képviselők arra is javaslatot tettek, hogy a közgyűlés szakbizottsága döntsön a forgalomlassítás mikéntjéről a Vasvári utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában