portré

2020.02.06. 07:00

A fegyelmezett és egyben törvényes munkavégzés híve

Az a cél, hogy még több segítőkész rendőrrel találkozzanak az állampolgárok a közterületeken, hangsúlyozta az új, jelenleg még megbízott bonyhádi rendőrkapitány.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Máté Réka

Az év eleje óta dr. Biró Attila rendőr alezredes Bonyhád megbízott rendőrkapitánya. Kérdésünkre elmondta, hogy a fegyelmezett, jogszerű, törvényes munkavégzés híve. Ezzel párhuzamosan elkötelezte magát amellett, hogy a kollégái munkamorálját, hangulatát igyekszik jó szinten tartani a közös munka sikere érdekében. Fontosnak tartja még a külső és belső kommunikáció magas színvonalát, mind a szervezeti egységek, mind pedig a társszervek között. Kiemelt jelentőséget tulajdonít a jó kapcsolatoknak a polgárőrséggel, az önkormányzatokkal is. A polgárőrökkel már volt is egy értekezletük január végén. Megállapodtak például abban, hogy a továbbiakban is folytatják, ahol lehet növelik a közös szolgálatok számát.

Lényegi változtatást nem tervez a kapitányság munkájában, mert mint hangsúlyozta, egy jól működő szervezetet vett át. Kisebb mechanizmusok átalakítása már folyamatban van. Az egyik vezető személyében történt változás, mert a korábbi rendészeti osztályvezetőt a Szekszárdi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetésével bízták meg február elsejével. Helyét egy Szekszárdról érkező szakember veszi át. Kiemelt szerepet szán az eddiginél is jobban látható, polgárbarát rendőrség fenntartásának. Az a cél, hogy még több segítőkész rendőrrel találkozzanak az állampolgárok a közterületeken, hiszen a rendőrség azért van, hogy segítsen. Ezzel a módszerrel is szeretnék erősíteni a lakosság szubjektív biztonságérzetét, valamint szolgálni a felderítési és bűnmegelőzési célokat. Annak érdekében, hogy minél több rendőr legyen a közterületeken, négy fővel bővíteni szeretné a jelenlegi létszámot, áthelyezésük folyamatban van. Ha Bonyhádon állandó járőrszolgálatot tudnak szervezni, akkor a körzeti megbízottak többet lehetnek vidéken, ily módon kölcsönösen segítve egymás munkáját.

Szakmai pályafutás és rövid életrajz

A rendőrtiszti főiskolát 1996-ban kezdte el, 1997 július elsejétől hivatásos rendőr. A főiskola elvégzése után a Tamási Rendőrkapitányságon kezdte meg a tényleges szolgálatot, ahol először vizsgálóként, majd közrendvédelmi alosztályvezetőként dolgozott. 2005. november elejével került a megyei rendőr-főkapitányságra, ahol forgalom-ellenőrző alosztályvezető volt 2007 végéig, 2008. január elsejétől közrendvédelmi és ügyeleti osztályvezető lett, majd a szervezeti változások folytán 2013-tól a közrendvédelmi osztályt vezette bonyhádi megbízatásáig. 2013-ban az Év megyei rendőre volt. Közben elvégezte a jogi egyetemet, majd szakvizsgát tett. Középfokú nyelvvizsgája van angolból, alapfokú német nyelvből. Alsónánán született, ahova visszaköltözött, ott él a családjával.

Felesége is rendőrtiszt, egy nyolcéves fiuk van. Szabadidejét legszívesebben a családjával és olvasással tölti. A technikai sportok, a motorozás és quadozás kedvelője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában