Óvodától gimnáziumig

2020.02.03. 12:30

Átadták a Kalkuttai Szent Teréz Tagóvodát

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Átadták a Paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tagóvodáját, amely Kalkuttai Szent Teréz nevét viseli. A fejlesztés során megújult az óvodaépület, a gyerekek nevelése a mai igényeknek megfelelő csoportszobákban folyhat, illetve a játszótér és az udvar is bővült. Mindehhez a kormány óvodafejlesztési programjában kapott forrást a Pécsi Egyházmegye.

– Az óvodában ünnepeljük a gyermekeket, ünnepeljük a szülőket, a szülők gondoskodását, törődését, és ünnepeljük az ember növekedését, fejlődését Isten és ember előtt – mondta az avatóünnepségen dr. Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó. Beszédében azt hangsúlyozta, hogy olyan oktatási központot szeretnének létrehozni, amely a városban és környékén élő, katolikus oktatást igénylők számára az óvodától a gimnáziumig biztosítja a nevelést – írták a Paksihirnok.hu tudósításában.

Dr. Udvardy György (balra, elöl) Fotó: Molnár Gyula

Süli János, a Paks II. beruházásért felelős miniszter szintén felszólalt az eseményen. Mint mondta, fontos az egyházak képviselőivel való együttgondolkodás arról, hogyan tudunk a fiatalok számára megfelelő jövőképet biztosítani, és számítanak a jövő generációjára az atomerőmű üzemeltetésében is.

Az avatón Szabó Péter polgármester és dr. Udvardy György szándéknyilatkozatot írt alá a katolikus egyház Pakson tervezett további köznevelési fejlesztéseiről.

– Hiszem, hogy mind az óvoda létrejötte, mind a küszöbön álló iskolafejlesztés erősíteni fogja Paks fejlődő infrastruktúráját, hiszen ez nagyon fontos számunkra a Paks II-es beruházás kapcsán is – mondta a városvezető. Koósz Roland intézményvezető hozzátette, hogy amikor az érsek atya 2015-ben kinevezte, az iskoláról alkotott jövőképében arról beszélt, hogy az egyházmegye egyik zászlóshajójaként tekint rá. – A hajón ma az egyik fontos árboc és a vitorla elkészült – mondta az igazgató.

Az ünnepségen átadták a Pécsi Egyházmegye által alapított Winkler-díjat, amelyet Viczencz Ottó, az iskola bővítésének és az óvoda átépítésének tervezője vehetett át.

Borítókép: Egy kis műsorral kedveskedtek az óvodások a résztvevőknek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában