Lélekmozgató

2020.02.24. 12:30

Iskolai programokat rendeztek a parasport napján

Hanol Erzsébet

Forrás: Shutterstock

Február 22. a magyar parasport napja, ehhez kapcsolódóan a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége szervezésében az elmúlt években sok köznevelési intézményben sikerült megszólítani a diákokat a Lélekmozgató programmal. Rendhagyó testnevelésórák, filmvetítés, érzékenyítő, interaktív osztályfőnöki órák színesítik ezeket a napokat. A kezdeményezéshez a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola is csatlakozott, ahol pénteken voltak érzékenyítő programok.

A Lélekmozgató testnevelés órákon a bocsát, az ülőteniszt, az ülőröplabdát és az ülő asztaliteniszt próbálhatták ki a gyerekek, de a szünetekben is olyan játékok várták őket, mint például a gólya viszi, az erre csörög és a sánta róka. A művészeti órákon szájjal festettek képeket a diákok, valamint érzékenyítő szövegekhez is készítettek illusztrációt. A magyarnyelv- és irodalomórákon az érzékenyítő mesék kerültek elő, továbbá arról hallottak a gyerekek, hogyan tudnak segíteni a sérült embereknek.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában