Csapatépítés

2020.02.18. 17:30

Kolbásztöltő versennyel hangolódtak a közös munkára

Máté Szabolcs, Hőgyész polgármestere közösségkovácsoló, hagyományteremtő megmérettetésre hívta a Hőgyészi Közös Önkormányzati Hivatal partnertelepüléseit, nemzetiségi önkormányzatait.

Markovics Norbert

Fotó: Markovics Norbert

Mint arról korábban beszámoltunk, új közös hivatal állt fel Hőgyészen ez év január 1-jétől. Az ötágú partnerség településeinek polgármestereit (érdekesség, hogy mind az öt településen új polgármestert választottak a szavazók múlt ősszel) és képviselőit várták a hőgyészi Művelődési Házba szombaton egy baráti hangulatú kolbásztöltő versenyre és vacsorára.

Öt küldöttség nevezett a versenyre: Dúzs, Hőgyész, Kalaznó, Szakály önkormányzatai és a Hőgyészi Székely Kör. A szabályok szerint tíz-tíz kilogramm húst dolgoztak fel a háromfős csapatok. Feltétel volt a kézi daráló és töltő használata. Először hat szalámit kellett tölteniük a résztvevőknek, majd a megmaradt húsból kolbászt. Utóbbiból készült a vacsora, a szalámikat pedig a terv szerint pünkösdkor Hőgyészen, egy újabb közös rendezvény keretein belül a lakosok is megkóstolhatják, illetve szakmai zsűri értékeli.

Az elkészült, megsütött kolbászokat még az este során zsűrizték. A legjobbnak ítélt kolbászért járó oklevelet és vándorkupát Kerekes József, Dúzs polgármestere vehette át. A dolgos délutánt vacsora követte, melyen körülbelül hatvan főt kínáltak frissen sült kolbásszal.

Máté Szabolcs kiemelte, szeretné, ha az ötszereplős társulás polgármesterei és képviselő-testületei a hivatalos teendőkön és olykor nehéz szakmai döntéseken túl, olyan baráti beszélgetéseken, jó hangulatú összejöveteleken is részt vennének, mint ez az esemény is volt. Hiszen ha sikerül egy összetartó közösséget kialakítani, az együttműködés is gördülékenyebbé válik.

Borítókép: Máté Szabolcs polgármester (középen) is besegített a hazai csapatnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában