ülésezett a bizottság

2020.02.20. 09:30

Kulturális téren is kell az utánpótlás

Tolnai Népújság

Forrás: Shutterstock

A szekszárdi közgyűlés kultúráért felelős bizottsága február 11-én és 18-án a szekszárdi kiemelt művészeti együtteseket hallgatta meg. Csötönyi László elnök beszámolója szerint a megjelent vezetők, képviselők beszámoltak az előző évben végrehajtott feladataikról, az elvégzett munkáról, és felvázolták az idei év terveit.

Szó volt az összefogás, az együttműködés fontosságáról, a kulturális-művészeti sokszínűség bemutatásáról, és szinte kivétel nélkül mindenki megemlítette az utánpótlás-nevelést, amely nemcsak a sport területén fontos, hanem a kultúra szférájában is.

A bizottság tájékoztatást kért az önkormányzati jelképekről, azok használatának a módjáról, illetve a Szekszárd név felhasználásáról. Kiderült például, hogy Szekszárd város logójára az önkormányzati rendelet nem terjed ki, és jelenleg egyéb utasítás sem szabályozza.

A grémium szeretné, ha a jövőben a KCV Bizottság hatáskörébe tartozna a véleményezés és javaslattétel lehetősége, amelyet követően a képviselő-testület hozna döntést a jelkép-, illetve névhasználatról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában