Az idősek nappali ellátása szünetel

Hétfőtől szünetel a Gyönkön, Szakadáton és Diósberényben működő idősek nappali ellátása a koronavírus-veszély miatt.

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Igény esetén otthonaikban látják el őket, ételeiket házhoz szállítják, az éthordókat, az ételszállító autókat naponta fertőtlenítik. Erről a Hegyhát Evangélikus Szeretetszolgálat közleményben tájékoztatott közösségi oldalán. Az intézmény a gyönki I. és II. számú és az értény-barnahátpusztai Idősek Otthonát, a diósberényi és szakadáti Idősek Klubját és a nagykónyi Idősek Házát működteti. Tolna megye legnagyobb alap- és szakosított ellátásokat biztosító intézménye. Székhelye és Alapszolgáltatási Központja Gyönkön található.

Az idősek otthona telephelyeiken március nyolcadikától rendelték el a látogatási és kijárási tilalmat. Az ellátottakról telefonon lehet érdeklődni, az ágyaik mellé helyezett telefonokon kapcsolatot tartani. A szükségleteikről az intézményszemélyzet gondoskodik, ők vásárolnak be a számukra. A hozzátartozókat kérik, belföldi postautalványon gondoskodjanak az ellátottak zsebpénzéről. Portára tett csomagokat sem tudnak már továbbítani. A család- és gyermekjóléti szolgálatuknál az ügyintézéseket telefonon és elektronikusan végzik. Családlátogatást csak indokolt esetben engedélyeznek.

Az Alapszolgáltatási Központ bejáratát zárva tartják, de csengetésre ajtót nyitnak. A házi segítségnyújtást biztosítják, a gondozók védőfelszerelésben, maszkban és kesztyűben látják el feladataikat.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában