Figyelem, fegyelem az atomerőműnél

Hanol Erzsébet

Paks, 2019. július 11. Munkába járó dolgozókat mûszakváltás után haza szállító autóbuszok a Paksi Atomerõmû kijáratánál. Mögöttük a 3-4-es blokk épülete. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA / MTI

Fotó: Jászai Csaba

Legnagyobb hazai áramtermelőként a Paksi Atomerőműnél tisztában vannak az ellátásbiztonságban betöltött szerepükkel együtt járó felelősséggel, ennek megfelelően a létesítmény mindig is rendelkezett pandémiás (világjárvány) tervvel, amelyet a koronavírussal kapcsolatos jelen tudás szerint aktualizáltak. A terv egyeztetése és elfogadása az Országos Tisztifőorvos által megtörtént – írják az atomerőmű által kiadott közleményben.

Az előírásoknak megfelelő intézkedések, a higiéniás és egészségügyi figyelem és fegyelem fokozása, a látogatások felfüggesztése, a közösségi események, képzések leállítása, illetve az utazási korlátozások bevezetése március 2-án már megtörtént. A Paksi Atomerőmű pandémiás vezetői csoportja naponta tart értekezletet, így a veszélyhelyzet kihirdetésének megfelelő további intézkedésről is azonnal dönt, és azokat a szervezettel végrehajtja.

A Paksi Atomerőmű a pandémiás tervnek megfelelően – a koronavírus esetleges további terjedése esetén is – képes biztonságosan működni – hangsúlyozták a közleményben.

Megkeresésünkre dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató elmondta, hogy az üzemeltetés munkaszervezésében egyelőre nincs változás, de felkészültek arra az esetre, ha megjelenne a vírus. Az egyéb tevékenységek tekintetében az összes olyan képzést, egyeztetést, meetinget elhalasztották, amely nem közvetlenül kapcsolódik az alaptevékenységükhöz.

Emellett minden észszerű helyen fertőtlenítő eszközöket helyeztek ki, rendszeresen figyelmeztetik a kollégákat a gyakori kézmosásra, e-learning anyagot fejlesztetettek ki a fertőzés elkerülését segítő magatartás bemutatására. A bejáratoknál hőkamerás megfigyeléssel igyekeznek kiszűrni az esetleges lázas betegeket.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában