közösség

2020.03.31. 15:00

Így fejezik ki a köszönetüket a tolnanémediek

Brunner Mónika

Forrás: Beküldött kép

Nagy piros szívet helyeztek el Tolnanémediben, melyen felirat is található: Köszönjük Mindazoknak, akik értünk dolgoznak!

Erről faggattuk Vígh László polgármestert.

– A Tolnanémedi Községért Alapítvány tagjai készítették a szívet, Falunk Szívét, méltatva az egészségügyi dolgozók, munkások, és mindenki segítségét. Hálásak vagyunk azoknak, akik fáradhatatlanul segítik a lakosságot a koronavírus-járvány időszakában. Az alapítvány öt főből áll, velük együtt én is mindent megteszek, bevásárolunk az időseknek, igyekszünk megkönnyíteni a mindennapokat – mondta lapunknak. Sajnos az elmúlt időszakban kiderült számukra, hogy a tolnanémedi idős emberek jó részét nehéz meggyőzni arról, hogy maradjanak otthon. Pedig az önkormányzat, a polgárőrség minden segítséget megad a számukra. Szeretnék elérni, hogy az idősek közül is mindenki megértse, miért fontos betartani a szabályokat.

Az önkormányzat fontosnak tartotta, hogy a háztartásoknak szórólapon juttassa el a főbb elérhetőségeket, hogy kiket lehet hívni baj esetén. Tervezik még, hogy fertőtlenítenék a kültéri, forgalmasabb helyeken található építményeket, a buszmegállót, a faluközpont épületeit, a családi házak területét.

– Ebben a helyzetben örülünk annak, hogy nálunk, a környékünkön nincs megbetegedés. Szintén pozitívum, hogy a lakosság nagy része betartja a szabályokat, nincs nagy pánikhelyzet.

Alapvetően rendezetten működik minden, és bízom benne, hogy így is marad – mondta Vígh László polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában