Kerüljék a gyerekek a focipályát, játszóteret

Brunner Mónika

A vészhelyzet idején alkalmazandó magatartásokról tájékoztatott Pincehely önkormányzata. Piringer József polgármester arra kérte a lakosokat, hogy az élelmiszerboltokban, üzletekben egy családból egy ember vásároljon, és azokban, illetve a vendéglátó egységekben egyszerre, a személyzeten kívül, maximum öt fő tartózkodjon. A gyermekek ne csoportosuljanak, a játszóteret és a focipályát ne használják. Szintén kérés, hogy maradjanak otthon, ahogy az idős emberek is, akikről az önkormányzat gondoskodik. A melegétel-ellátásban részesülőket is megemlítette, tőlük azt várják, hogy az egyszer használatos edényeket elmossák, majd a szelektív gyűjtőedénybe tegyék.

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet miatt az önkormányzat napközben a Gondozási Központ által biztosít ellátást azoknak a pincehelyi lakosoknak, akik a járvány miatt alapvető szükségleteik ellátásról nem, vagy nehezen tudnak gondoskodni, vagy életkoruk miatt veszélyeztetettek.

Mint Piringer József polgármester írta, a Gondozási Központban napközben reggel hét órától délután négyig várják a hívásokat. Győri Tünde vezetőt is lehet keresni, Vódli Bence képviselő délutántól estig hívható a feltüntetett mobiltelefonszámokon. A Polgárőr Egyesület is segíti a pincehelyieket, Sebestyén Péter elnököt délután háromtól este tíz óráig lehet hívni. A lakosság közreműködését kérő tájékoztatóban találhatóak a jelzett telefonszámok. A tájékoztató az önkormányzat hivatalos Facebook-oldalán érhető el.

A polgármester arra is felhívta a helyiek figyelmét, hogy csak indokolt esetben és a járvány miatt szükséges teendők elintézése, ellátások igénybevétele, problémák jelzése miatt hívhatóak a megadott telefonszámok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában