Korlátozták a piaci árusítást Pakson

Hanol Erzsébet

2020.03.18. Kaposvár Piaci körkép a Kaposvári piacon. Fotó: Lang Róbert lr Somogyi Hírlap

Forrás: MW

Fotó: Lang Róbert

Korlátozást rendelt el Szabó Péter polgármester a paksi piacon. A szerdán kiadott határozat szerint az új koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet hatályának fennállása alatt a piacon kizárólag élelmiszert lehet árusítani, illetve csak azok az eladók tehetik ezt meg, akik tartós helyhasználati szerződéssel rendelkeznek.

A korlátozást az indokolja, hogy a jelentős forgalommal bíró piacon nemcsak élelmiszert, hanem egyéb árucikkeket is kínálnak, de tekintettel a korlátozott helyre, nem megoldható, hogy a vásárlók biztonságos távolságot tartsanak egymástól, ugyanakkor a kialakult helyzetben – ideértve a kereskedelmi üzletek áruhiányát is – az élelmiszerellátás és a -kínálat fenntartása továbbra is indokolt.

Az, hogy nem fogadnak alkalmi árusokat, illetve hogy nem alapvető árucikkeket nem lehet eladni a veszélyhelyzet idején, a fertőzésveszély minimalizálását szolgálja – írták.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában