sajtótájékoztató

2020.03.25. 16:46

Meghirdették a Szekszárdi ÉletTér pályázatot

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

Vázolta a megyeszékhely pillanatnyi járványhelyzetét, majd tematikus játékra hívta a lakosságot mai sajtótájékoztatóján Ács Rezső polgármester. Kindl Gábor filmes, a játék szervezője is részt vett a tájékoztatón.

Folyamatos a szálláshelyek hasznosítása, kezdte Ács Rezső. Kilenc önkormányzati lakást tudnak bevonni, akár egészségügyi dolgozók elhelyezésére is. Kollégiumban 136 szoba áll rendelkezésre. A szállásadók összesen 91 hotelszobát ajánlottak fel.

Étkeztetést 73 óvodásnak és 166 iskolásnak biztosítanak. Védőfelszerelésből 6000 sebészi maszkot, 18 ezer gumikesztyűt bocsátanak ki, melyekből az önkéntesek is kapnak. Önkéntes karanténban jelenleg 6 fő tartózkodik, jellemzően kamionosok. Hatósági karanténban 29 fő. A polgármester végül az új, Szekszárdi ÉletTér című pályázati lehetőségről beszélt.

– Könnyednek tűnik a dolog, de célunk elérése érdekében fontos lépés lehet – véli Ács Rezső. – Ez pedig az, hogy ne mozduljanak ki otthonról az idősebbek és a fiatalabbak sem. Mint ahogy az ország több helyéről hallottuk, különböző akciókkal próbálják meg otthon tartani az embereket, valamiféle tevékenységet ajánlanak nekik annak érdekében, hogy gyorsabban teljen az idő.

– Az ötlet abból indult, hogy megváltozott az életterünk, de élünk a vírus árnyékában is – mondta Kindl Gábor. – Fontos az emberek pozitív gondolatait is bemutatni valamilyen formában. A verseny témája: hogyan éljük meg otthon vagy az adott környezetben ezt a helyzetet?

Fotó- és videópályázatról van szó, három kategóriában lehet pályázni. Egy darab színes vagy fekete-fehér fényképpel, amely bármilyen technikával készülhet, de 20 megabyte alatt. Fotókból készült rövid sorozattal, zenei aláfestéses videókollázzsal, amely maximum 50 másodperces. Továbbá kreatív, szellemes rövidfilmmel szintén maximum 50 másodpercben, melyet a kiírásban megadott időszakban kell leforgatni. Digitális és videókamera, PC, mobiltelefon egyaránt használható, műfaji megkötés sincs, ám szerzői jogokat nem sérthetnek az alkotások.

Az eredményhirdetés online történik majd, a művekkel 30, 20 és 10 ezer forintos vásárlási utalvány nyerhető. Különdíjak is lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában