túra

2020.03.30. 19:10

Tanösvény köti össze a tavat a Dunával

Fekete Dávid

A Forgó-tó varázslatos csöndjétől, látványától és hangulatától egy viszonylag szürke és unalmas tanösvény indul, avagy torkollik. Mindkét véglet a tanösvény zsenialitását rejti magában. Hiszen, ugyan kénytelenek vagyunk legyalogolni a sűrű aljnövényzetben bugdácsolva a távot, a végeredmény, amit jussunkként kapunk, mindenért kárpótol. A Forgó-tóról ITT írtunk bővebben. Ami viszont a tanösvény másik végén rejtőzik, az nem más, mint országunk legnagyobb folyója, a Duna, ami pedig minden alkalommal egy picit elvarázsolja az embert.

[embed]]

A tanösvény azonban nem volna tanösvény, ha nem lehetne tanulni belőle. Főképp fákról olvashatunk, például az öreg tölgyekről, ezeket ráadásul több ízben is megcsodálhatjuk, de tájékoztatást kapunk a térség múltjáról, még az érsekség idejéből, vagy a terület virágairól, növényzetéről kapunk felvilágosítást. A lényeg azonban mégiscsak az út vége. És bármely oldalról is járjuk végig az ösvényt, csalódnunk nem kell majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában