Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság

2020.03.26. 18:10

Zöld utat kapott a szekszárdi Generációk parkja

Tolnai Népújság

Fotó: Shutterstock illusztráció

Ajánlati kötöttségek meghosszabbításáról is döntött ülésén az ÉSZ tagokból álló Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság (GVB).

Az uniós finanszírozású, „Kerékpárosbarát Szekszárd” projekt esetében május 25-ig, a „Generációk parkja” beruházásnál április 9-ig hosszabbították meg az ajánlati kötöttséget. A GVB utóbbi esetében azt javasolja a közgyűlésnek, hogy a nyertes ajánlattevővel írja is alá a szerződést.

Ács Rezső polgármester üdvözölte a döntést, mint elmondta, így meg lehet kötni végre a szerződést, és az eredeti helyszínen elindulhat a kivitelezés. Emlékeztetett rá, hogy az ÉSZ a múltkor érthetetlen okból megakasztotta a Generációk parkja beruházást, míg most érdekes módon zöld utat adott neki.

A Paksi Ipari Park Nonprofit Kft.-hez támogatási igényt nyújtott be a város a TOP-os támogatás és a vállalkozói szerződés közötti különbözetre. Amíg a PIP Nkft. nem hagyja jóvá a támogatási igényt, a gazdasági bizottság azt javasolja a közgyűlésnek, hogy az önkormányzat a hiányzó fedezetet saját költségvetése terhére biztosítsa.

A Szekszárd leromlott városi területének rehabilitációját célzó pályázat kapcsán az ajánlattételi dokumentáció elkészítéséről döntöttek a bizottsági tagok. A Dienes iskola folyamatban lévő energetikai korszerűsítéséről a tájékoztatást elfogadta a grémium. Az Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt Óvoda Pályaépítési Programba, valamint az Országos Bringapark Programba is pályázat benyújtását javasolta a GVB. Utóbbi esetében a bizottság arra kérte a hivatalt, hogy készítsen egy új költségvetési tervezetet. Az önkormányzat idei közbeszerzési tervét jóváhagyták, a közgyűlésnek elfogadásra javasolják.

Ács Rezső a pályázatokkal kapcsolatban elmondta, nincs mire várni, hiszen a 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklus a végéhez közeledik, 2022-ig pedig el is kell számolni a beruházásokkal. Ami nem készül el időben, arra a továbbiakban az uniós forrás már nem áll rendelkezésre.

Utólag került a GVB napirendjére, hogy tájékoztatást kérnek utólagosan a március 13. és 23. közötti új beszerzésekről, a nettó 3 millió forintot meghaladó megrendelésekről és az évi nettó 3 millió forintot meghaladó szállítói vagy megbízási szerződésekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában