önkormányzat

2020.04.21. 18:10

A járdákat és a konyhát újítják fel Szedresben

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

A veszélyhelyzetben sem áll meg az élet Szedresben. Mint azt Kovács János polgármestertől megtudtuk, az óvodában ügyeletet tartanak, és mindig felügyelnek ott néhány olyan gyereket, akiknek a szülei ezt munkájuk miatt napközben nem tudják megoldani. A településvezető szerint ezért köszönet illeti az óvoda dolgozóit, csakúgy, mint a település háziorvosát, a gyógyszertárban dolgozókat, a boltosokat, a konyha és az önkormányzat munkatársait is.

A polgármesteri hivatal is működik. Kovács János elmondta, őt például minden nap meg lehet találni a hivatalban, a többiek pedig, amit tudnak, otthon végeznek el, de minden feladatot nem lehet. A polgármester arról is beszélt, hogy a gépjárműadó elvonása miatt öt és félmillió forinttól esnek el, ez képezte volna a költségvetési tartalékot. Szedres büdzséje eddig is feszes volt, de most merőben új helyzet előtt áll az önkormányzat.

Ezzel együtt folytatódnak a fejlesztések, hiszen a jelenleg működő konyha korszerűsítésére kapott pályázati forrás rendelkezésre áll. A felújítás várhatóan júniusban kezdődik, és szeptemberre el is készül az addigra a pályázati pénzből új eszközökkel is felszerelt létesítmény. Nyáron a szociális étkeztetést, illetve az erre jogosult gyerekek ebédeltetését megoldják, az ételt a Lovas udvarház biztosítja. Nem marad el három szedresi járda felújítása sem. Jelenleg a Széchenyi utcában folyik a munka, amelyet az Ady, majd az Arany János utcai járdák re­noválása követ.

Kovács János az öngondoskodás fontosságáról szintén beszélt, azaz, hogy mindenki tegye meg ebben a helyzetben azt, amit tud.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában